ODVAŽNE BOJE I UZORCI: uređenje uske i dugačke kupaonice od pet kvadrata

Luksuzni dojam je ono što se traži u modernim kupaonicama s walk-in tušem. Pogledajte kako je jednu takvu kupaonicu od pet četvornih metara osmislio studio Mirjane Mikulec!

 

 


Mirjana Mikulec interijeri uredio je kupaonicu površine pet kvadrata u koju se savršeno uklopila keramika velikih dimenzija u uzorku mramora. Dakle, uređenje je obuhvatilo čak dva trenda!

“Velika sam ljubiteljica dekora mramora pa mi je on bio logičan izbor ako želim postići efekt luksuza koji su klijenti željeli”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec koja je u Credo centru pronašla idealnu kombinaciju zelene, bijele i zlatne u žilama. Smaragdnozelena boja odiše luksuzom, a bijele i zlatne žile djeluju vrlo elegantno i profinjeno.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Vlasnici stana su ljubitelji odvažnijeg i luksuznog stila pa su se dizajneri mogli odmaknuti od uobičajenog. Odabrane su pločice velikih formata kako bi se dobilo što manje fuga u kupaonici te da se raskošna žila mramora što dulje proteže pločicom. Budući da je prostor uzak i dugačak trebalo je pomno rasporediti sve elemente.

“Tuš kabina odnosno walk-in tuš je smješten na sam kraj prostorije, što je najbolje rješenje kada je kupaonica dugačka i uska kao ova. Tako je ona dobila najveću širinu. Umivaonik smo, s obzirom na oblik prostorije stavili odmah na ulaz kako bi bio na dohvat ruke. Tu su i bide i wc školjka, koje su stavljene između ova dva elementa. Zbog funkcionalnosti bide je dobro smjestiti odmah uz wc školjku, a ako želite da ta kombinacija uz to i izgleda dobro, birajte oba elementa iz iste serije”, savjetuje dizajnerica.


Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kako je odluka pala na ugradbeni vodokotlić, bilo je nužno izvući dio zida koji je s vanjske strane odlično poslužio kao polica, a unutar tuš kabine kao prostor za držanje higijenskih potrepština.

Stavljen je zidni radijator koji je za kupaonicu i najpraktičniji. Osim što zagrijava prostor, može poslužiti i kao držač i grijač ručnika. Crnim detaljima koji se provlače kroz slavinu bidea i okvire ogledala dobila se željena profinjenost.

Na izbočen dio zida iza umivaonika lijepo se uklopilo ukrasno bilje, a dva velika okrugla ogledala ne podižu samo izgled kupaonice već joj i dodaju dodatnu dimenziju pa time izgleda dublja.

 

Komentari