Pogledajte nagradne makeovere u kojima su boje donijele nevjerojatnu promjenu

Svake sezone natječaj Iznenadi me izazove veliku pozornost naših gledatelja. Nakon pregleda i stručne analize stotine prijava naš žiri odabire one najzanimljivije uz uvjet da se cjelokupan rad može odraditi unutar osam sati. Recept za uspješan makeover je jednostavan: nakon obilaska i izmjere odabranih prostora slijedi onaj zabavniji dio, a to je skupljanje ideja, projektiranje i odlazak u goste.


Ovaj put podsjetit ćemo se nekih od projekata odrađenih u 23. sezoni s naglaskom na bojenje zidova. Doista se svi možemo složiti da već samom promjenom boje na zidovima možemo postići veliku razliku u interijeru. Boje u našim uređenjima imaju veliku ulogu bez obzira radi li se potpuna adaptacija stana ili samo mala promjena kao u ovim situacijama.

 Ako niste ljubitelji slika i detalja, a volite boje, razmislite o geometrijskim uzorcima na zidu. U jednoj epizoda razveselili smo budućeg školarca Lea paukovom mrežom  koja asocira na njegov omiljeni crtani film. Za geometrijske oblike koje smo zamislili u blagovaonici kod Nives bila je potrebna mirna ruka. Kombinirali smo ljubičastu, crnu, sivu i nijansu pijeska.

INDIZAJN
INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Ako vizualno želite jednom prostoru dati dvije funkcije boje su odlično, a jednostavno rješenje. Na primjeru dnevne sobe pokazali smo vam kako kombinacijom bijele i ružičaste uz manji komad namještaja kao što je bila polica možete razdvojiti radni dio od dnevnog boravka.

Za povećanje manjih prostorija kao što je slučaj bio u Rijeci u pravilu treba birati svijetle i hladnije tonove i dobro ih kombinirati s bojama namještaja. Da biste ostvarili estetski sklad nemojte birati više od tri različite nijanse.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Zelena je boja koju povezujemo s prirodom te simbolizira sklad i svježinu pogotovo kada uzmemo u obzir njen raspon. Fantastično se slaže u kombinaciji sa zelenilom i cvijećem i odlična je za balkone i terase.

Odabir može biti od tamnozelene, maslinaste ili pistacio zelene do one koja se miješa sa zemljanim tonovima.

INDIZAJN/FOTO: SAŠA LISJAK

Nova nijansa zida odlično će se istaknuti uz pokoji detalj poput štukature ili tapete. Kod Ivane u Trnju odluka je pala na nježnu zelenu boju koju smo obrubili štukaturom. Time smo u prostor unijeli malo elegancije i klasike. U sobi mladog vlasnika zidove smo obojili u sivu i zelenu, a pronašli smo i tapetu koja je povezala cjelokupno uređenje.

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

INDIZAJN/FOTO: MARKO CINDRIĆ

Komentari