Originalno ukrašeni zidovi spavaće sobe u zagrebačkoj novogradnji

Nekad vrlo popularne dekoracije na zidovima, štukature, opet su se vratile u modu. Ovoga puta je to njihova suvremenija verzija, koja izgleda kao umjetnička instalacija na zidu. Jednostavna u elegantna, a opet vrlo upečatljiva…

 

 

U video prilogu iz jedne od epizoda nove sezone InDizajna možemo vidjeti kako se profinjena, ali jednostavno uređena soba u smirujućim tonovima može učiniti posebnom uz pomoć dekoracija. One se prije svega odnose na zidove na koje su stavljene ukrasne štukature, ali njihova modernizirana verzija. Štukature su obično dimenzionirane lajsne ili okrugle rozete, ali povratkom u interijere, dobili smo i nove varijante. Njihova posebnost je i u tome što su, kao što se i inače radi sa štukaturama, obojene u istu nijansu kao i zidovi.

Postoji mogućnost da se pobojaju i u neku drugu nijansu koja će ih još više isticati, ali to ovisi ponajprije o željama investitora. No, vjerujemo da ćete se složiti kako su i u istoj nijansi štukature itekako primjetne u prostoru, ali ne i napadne. Njihovoj upečatljivosti doprinosi i činnjenica da je studio Mirjane Mikulec odlučio zidove pobojati u različite boje, pa su onda i ukrasi na zidovima različiti.

 

Foto: Darko Mihalić

Aplicirati štukature na zid ili pak strop prilično je jednostavno. Njihov korpus je u suvremenim varijantama od plastike ili stiropora koje možete nabaviti u trgovinama građevinskog materijala, te se posebnim ljepilom koje je ujedno i fugir masa lijepe za podlogu. Zatim se boje običnim bojama za zidove i čine savršenu dekoraciju, te na zidove nije potrebno ništa više dodavati u smislu ukrasa.

Dodatak štukaturama u ovoj spavaćoj sobi su rasvjetna tijela u crnoj boji – luster i stolna lampa, ukrasni jastuci te jednostavno okruglo ogledalo bez okvira na komodi.

 

Pogledajte u video prilogu kako je nastajala spavaonica u plavo bijelim tonovima i sa štukaturama na zidovima!

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari