OSVJEŽENJE SPAVAĆE SOBE: obnovite sami vrlo jednostavno akcentni zid

Ukrasne lajsne poznate i kao štukature sve češći su način ukrašavanja zidova, bez obzira o kojem stilu u interijeru je riječ. Vrlo jednostavno ih se postavlja, a učinak koji imaju u prostoru je itekako vidljiv!

 


Ako svome starome zidu želite dati novi izgled, a novi sloj boje ne čini vam se dovoljnim, uvijek možete dodati štukature odnosno ukrasne lajsne. Zidnim lajsnama vrlo jednostavno možete ukrasiti svaki prostor i možete ih uklopiti u razne stilove uređenja. One će podići cijeli zid, a možete se poigrati njihovom unutrašnjošću, tako što će biti biti pobojane drugom bojom od ostatka zida.

Nina i Megi iz Texa Hrvatske pokazat će vam na primjeru akcentnog zida u spavaćoj sobi kako to možete sami učiniti i prostoru dati novi izgled.

Da bismo to napravili potreban vam je Bostik Easy silikon i odabrana štukatura. Malo praktično pakiranje (pogledajte u video prilogu) lako je koristiti jer vam ne treba nikakav dodatan alat.

Foto: Marko Cindrić

KORAK PO KORAK:

1. Prvo skinite osigurač. Rebrastu kapicu okrenite prema maksimumu prilikom čega se ručica za doziranje polako odiže. Nakon toga skinite čep i krenite s aplikacijom. Ručica vam omogućava precizno nanošenje.

2. Prije lijepljenja štukatura okvire zaštitite krep trakom te obojite zid u željenu boju. Nina i Megu odabrale su toplu jesensku smeđu boju.

3. Nakon što ste obojili zid krenite s lijepljenjem štukatura. Ova će kombinacija prostoru dati dozu elegancije i učiniti ga posebnim.

4. Nanesite ljepilo duž štukature i prislonite je na zid.

 

Foto: Marko Cindrić

Kako bi Easy silikon mogli koristiti više puta, vratite zaštitni čep i time spriječite njegovo sušenje. Također, možete ga koristiti za lijepljenje lajsni i drugih predmeta.

 

Komentari