PRIJE I POSLIJE: temeljitom adaptacijom stara smeđa kuhinja postala je modernija i privlačnija

Stara drvena kuhinja od 10 kvadrata bila je u solidnom stanju i mogla se koristiti, no novim vlasnicima Teri Lyn Fischer i njezinom suprugu nije se nimalo svidjela ta ideja. Teri jako voli kuhati, a svoje recepte s prijateljicom Jenny objavljuje na blogu Spoon Fork Bacon

 

 

Kuhinja je ogledalo svakoga doma i volimo se potruditi oko njezina uređenja, bez obzira koliko smo vični kuhanju ili pak marimo za unutarnji dizajn. Kuhinja jednostavno mora dobro izgledati.

A kada su vlasnici ljubitelji kuhanja i dizajna interijera, onda se traži savršenstvo i pomno planira svaki korak. Stoga za Teri Lyn Fischer, blogericu iz Los Angelesa, nije bilo upitno treba li mijenjati kuhinju u svome novome domu u koji je uselila sa suprugom.

Stara smeđa kuhinja bila je u solidnom stanju i mogla se koristiti još godinama, te je imala sve potrebne elemente i aparate, no Teri je željela kuhinju po svome ukusu – znatno svjetlije boje, s manje elemenata i više stila, te s novim aparatima. Novi aparati bili su potrebni jer Terin hobi je kuhanje, a svoja jela spravlja i objavljuje na blogu Spoon Fork Bacon s prijateljicom Jenny.

 


PRIJE

Foto: Teri Lyn Fisher

Kuhinja je zadovoljavala svojom površinom od 10 kvadrata, ali se vizualno nije nimalo sviđala vlasnici. Također, smatrala je pogrešnim da je dio kuhinje bio visećim elementima odvojen od kutka za blagovanje. Tako se vizualno odvajao prostor, ali se zaklanjao pogled na prekrasnu prirodu te sprečavao dotok prirodnog svjetla.

Dodatni problem su bili premali hladnjak i visina ormarića, koja je bila standardna, ali su vlasnici, zbog svoje visine, htjeli podići 10 centimetara ormariće kako bi im bilo lakše koristiti se kuhinjom.


RENOVACIJA

 

Foto: Teri Lyn Fisher

Iako se kuhinja mogla osvježiti bojanjem ormarića u neku svjetliju varijantu, postavljanjem laminata na postojeće pločice te micanjem visećih elemenata koji su zaklanjali pogled na vrt prepun zelenila, vlasnici su željeli sve novo.

Nakon micanja ormarića i svih aparata, krenulo se na obnovu podova i postavljanje novih keramičkih pločica, a zatim zidova te stropova. Grede su dobile novu, bijelu boju koja je posvijetlila prostor. Na koncu su i vrata koja vode na vrt dobila novu, bijelu boju.

 

 


POSLIJE

 

Foto: Teri Lyn Fisher

 

Nova kuhinja, inspirirana vintage stilom, sada je znatno prozračniji i svjetliji prostor, zahvaljujući micanju gornjih elemenata, upotrebi svjetlijih boja – bijele i kadulja zelene koja je unijela mir i osvježenje.

Gubitak prostora za pohranu izostankom gornjih ormarića i smanjivanjem ormarića zbog većeg hladnjaka nadoknadio se novim ormarom koji je u dijelu gdje je nekada bio kuhinjski stol. Tamo su ostavljeni svi aparati i namirnice.

 

Foto: Teri Lyn Fisher

Umjesto gornjih elemenata Teri se odlučila za nekoliko otvorenih polica te na njih stavila stvari koje svakodnevno upotrebljava, a koje djeluju i dekorativno. S njima kuhinja dobiva šarm i toplinu.

Foto: Teri Lyn Fisher

Žute pločice zamijenio je pločasti materijal istog, mramornog uzorka kao i radna ploha. Ovaj uzorak je u trendu, a i lako ga je održavati te unosi dašak elegancije i raskoši u kuhinju.

Foto: Teri Lyn Fisher

Kutak za blagovanje bolje je iskorišten – kako u sklopu dnevne sobe postoji veliki blagovaonski stol, vlasnici su dali napraviti po mjeri malu kutnu klupu i nabavili okrugli stolić za jutarnju kavu i brze obroke. To je stvorilo dovoljno mjesta da se preko puta njega napravi ormar za skladištenje.

 

 

Komentari