TRI KVADRATA ČISTE SREĆE: kako je Meri svoj mali balkon pretvorila u ugodnu oazu

Mali balkon nas ponekad ograničava u željama i idejama koje bismo htjeli na njemu ostvariti, no, treba sve gledati s pozitivne strane i razmišljati o tome kako iz njega izvući maksimum. Meri iz Rijeke to je pošlo za rukom, pogledajte rezultat!

 

 

 

“Nema prekrasan pogled ni puno kvadrata, ali sam si zato napravila da mi bude ugodno”, kaže nam Meri, vlasnica balkona u Rijeci koji nas je osvojio svojim jednostavnim i razigranim šarmom. Iako ima tek nešto više od tri kvadrata, Meri ga je, unatrag dvije godine, koliko žive u svom novom stanu, pretvorila u pravu ugodnu oazu s nizom zanimljivih detalja. To su prepoznali i članovi Facebook grupe View from my Window, nastale u vrijeme lockdowna.

“Ljudi iz cijeloga svijeta uključeni su u tu grupu i stavljaju fotografije. Moja kćer poslala je fotografiju balkona i prikupila je više od 13 000 lajkova”, otkriva Meri.

Foto: Privatni arhiv

Balkon joj je, kako kaže, postao važno mjesto u stanu. Činjenica da se balkon nalazi na južnoj strani omogućuje Meri i njezinoj obitelji da na balkonu mogu boraviti tijekom cijele godine.

Djeca su, otkriva Meri, malo manje zainteresirana za njega, ali zato ona i suprug vikendima obavezno piju jutarnju kavu na njemu, te provode slobodna popodneva i večeri.

“Navečer obavezno upalim lampice i sama odmorim barem 10 minuta u tišini. Kako živimo turbo ubrzano – posao, djeca, škola, vrtić, treninzi, taj kratki odmor mi je jako bitan i trudim si ga priuštiti.” ističe Meri te dodaje kako je, osim stola i stolica, koje je kupila u dućanu, sve sama napravila. Drvena škrinja u uglu, ostavština od bivših vlasnika, dobila je novi izgled nakon što ju je Meri obojala u bijelo, dok su paletu koja služi kao mini vertikalni cvjetnjak na zidu sami izradili.

Foto: Privatni arhiv

Cvijeće izgleda besprijekorno, kao i sve na ovome balkonu. Jedino za čime njegova vlasnica žali jest što zbog male površine ne može staviti sve što bi htjeli ona i suprug. Zato ima nekoliko ‘setova’ detalja koje onda često mijenja, ovisno o godišnjem dobu.

Foto: Privatni arhiv

Kako je balkon izgledao prošloga Božića, pogledajte u galeriji!

 

 

Komentari