ŽIVA SKULPTURA: tegla za sukulente u obliku ženske glave nudi brojne ideje za poigravanje

U trendu su ne samo vaze na kojima je oblikovano ili iscrtano ljudsko lice nego i tegle za cvijeće. Pronašli smo jedan genijalan model s oblikom ženske glave koji možete, nakon odabira željene biljke, sami doraditi ukrasima

 

 

 

Trend motiva ljudskog lica ili nekog njegovog dijela, na slikama, posterima i tapetama proširio se nedavno na vaze, a sada i na tegle. Često su te tegle dio skulpture ljudskog poprsja na čijem su vrhu zasađeni zeleni izdanci sukulenata, ali i drugih vrsta cvijeća. Naročito su efektni oni u bojama ili puzavci koji stvaraju efekt kose. Pored bista, veliki hit su i tegle s glavom u koju je smještena zemlja i zanimljivo bilje.

Foto: Amazon.com

 

Upravo takva je Yikush tegla koju smo pronašli na Amazonu i za koju ćete morati izdvojiti oko 220 kuna. Riječ je o proizvodu koji je puno više od obične tegle – oblik ljudskog lica daje mu dimenziju skulpture, a dodatni ukrasi sjajnu dekoraciju koja može biti sjajan dodatak blagovaonskom stolu, klub stoliću, komodi ili prozorskoj dasci. Kako je riječ o tegli u obliku ženske glave, bit će efektan detalj na stoliću za šminkanje.

 

Foto: Amazon.com

Ono što Yikush čini posebnim jest što joj svaka biljka mogla pružiti drugačiju osobnost. Iako prvenstveno namijenjena sukulentima, u ovu teglu doista možete zasaditi bilo koju biljnu vrstu te iščekivati u što će se ona pretvoriti kada biljka malo naraste ili pusti cvjetove. Također, u svakoj fazi svoga rasta, s obzirom na lice koje se krije ispod nje, imat će drugačiji oblik odnosno frizuru tako da s Yikushijem nikada nije dosadno.

Foto: Amazon.com

Dodatna posebnost tegle, rađene od čvrste i lagane smole neotopive u vodi, jest sustav drenaže – na dnu tegle je rupica s čepićem kojeg nakon svakog zalijevanja maknete kako bi višak vode izašao iz tegle. Tako će biljka dobiti optimalnu količinu vlage.

Foto: Amazon.com
Komentari