MALE KUPAONICE S TAMNIM AKCENTIMA: dva idejna rješenja by studio Mirjana Mikulec

Tamne boje su vrlo popularne u kupaonicama, no često ih se bojimo unijeti u prostor jer smatramo da bismo ga tako još više zagušili i zamračili. Rješenje je u tamnim akcentima. Za inspiraciju, priredili smo vam dva idejna rješenja studija Mirjane Mikulec!

 


Mala kvadratura kupaonica prati gotovo svaki životni prostor. Nastoji se uštedjeti na svakom centimetru, što se najviše odražava na spavaćim sobama i kupaonicama.

Dodatni problem je što većina kupaonica nema vanjske otvore, pa izgledaju, zbog nedostatka prirodnog svjetla, još skučenije. Stoga se preferiraju svijetle boje.

No, vjerojatno ste primijetili kako su tamni akcenti sada veliki trend, a to se prije svega odnosi na antracit sivu te crnu. Kako ih unijeti u male kupaonice?

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Dizajneri predlažu da antracit siva i crna budu akcenti – tako ćete unijeti atraktivnost u prostor kupaonice a nećete je učiniti manjom niti dodatno zamračiti.

Imamo dva, stilski različita idejna rješenja kupaonica studija Mirjane Mikulec koja će vam pomoći u osmišljavanju kupaonice s tamnim akcentima.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

PRVA (4 m2): SPOJ RUSTIKE I INDUSTRIJSKOG DIZAJNA

Kupaonica od četiri četvorna metra dio je obiteljskog četverosobnog stana. Stil uređenja, koji je kombinacija rustike i industrijskog stila provlači se i kroz kupaonicu.

Želja vlasnika bila je da kupaonica bude funkcionalan i topao prostor te da se on maksimalno iskoristi. Također, želja im je bila da imati klasičnu kadu, što je sve rjeđa varijanta, budući da svi pribjegavaju znatno praktičnijoj i modernijoj tuš kabini.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Predloženo je da kada bude smještena na ‘dno’ prostorije, duž cijelog jedno zida, što je najbolja varijanta zbog kretanja i pristupa svim drugim elementima.

Na kadu se nastavlja umivaonik s ormarićem po mjeri, zatim ugradbena, viseća školjka te ormar. Kako je perilica rublja zamišljena u kuhinji, a prostora za veći ionako nije bilo dovoljno, pored školjke stavljen je ugradbeni ormar za prljavo rublje i odlaganje higijenskih potrepština kao i ručnika.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Predložena je kombinacija tri vrste pločica – svijetlo sive, tamno sive i šarene, patchwork uzorka, s vintage izbljedjelom površinom na kojima dominiraju sivo-plave nijanse.

Crni i antracit tonovi nalaze se ormariću. dijelu velikog ormara, crnoj polici iznad kade te radijatoru koji izgleda kao skulptura. No, zato su, zbog izvijenih dijelova, pratični za vješanje i sušenje ručnika.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

PLUS TOALET:

Gostinjski toalet se nalazi odmah do kupaonice i u njemu se nastavlja ista stilska priča. Isti odabir pločica, sanitarija, dekora drveta za ormar te crnih akcenata stvara stilsku povezanost i usklađenost.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

DRUGA (3,5 m2): MINIMALIZAM I ELEGANCIJA

Nešto manja kupaonica donosi i posve drugačiji stil. Iako s tamnim akcentima, ova kupaonica od 3,5 četvorna metra zamišljena je, prema željama vlasnika, kao mini oaza elegancije, s daškom minimalizma ali i luksuza.

Vlasnici vole jednostavnost, a svidjela im se ideja luksuza i elegancije, koja je sada vrlo popularna u interijerima, pa je to urodilo spojem ova dva stila.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Ravne, pročišćene linije dominiraju prostorom, a za luksuz i eleganciju pobrinuli su se uzorci mramora u tuš kabini i iznad umivaonika te ormar uz umivaonik čije su fronte presvučene staklom u sivom tonu,

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Prostor je maksimalno iskorišten i podijeljen na dva dijela, što je najbolje rješenje s obzirom na poziciju ulaznih vrata.

S jedne strane je blok kojeg čine uski ormar od poda do stropa i ugradbeni umivaonik s ormarićem.

S druge strane su WC školjka i tuš kabina s plitkom kadom i staklenom stijenom omeđenom crnim metalnim profilima.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Dodatni prostor za skladištenje osmišljen je između ulaznih vrata i školjke. Uski ugradbeni ormar osmišljen je bez ručki, s otvaranjem na potisak kako bi, zajedno s geometrijskim linijama rubova fronti stvarao dojam pročišćenosti i minimalizma.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri
Komentari