POLICE U DNEVNOM BORAVKU: spasonosno rješenje i najljepši zidni ukras. Pronašli smo super ideje!

Ako još uvijek imate nedoumica oko toga kako i kamo posložiti knjige, uspomene i dekorativne detalje u dnevnoj sobi, imamo za vas niz zanimljivih i raznolikih ideja!

 


Dnevni boravak je prostorija u kojoj provodimo najviše slobodnog vremena. Osim lijepog uređenja i atmosfere ugode, u njemu mora vladati dobar raspored namještaja kao i red. Zbog toga je bitno odabrati namještaj koji odgovara našim potrebama, ali koji će i dimenzijama najbolje odgovarati prostoru te ga najbolje iskoristiti.

 

Foto: BFDO Architects

Ako se mučite kamo staviti knjige, magazine i dekoracije, kao i dragocjene obiteljske uspomene kao i one s putovanja, pronašli smo za vas niz zanimljivih i različitih prijedloga. Tako ćete imati uporabni komad namještaja s visokom dozom estetike te napraviti reda. Kada je sve složeno po policama, prostor odaje dojam urednosti i čistoće, a i vi ćete se lakše snalaziti.

FOTO: IKEA

Cilj polica nije popunjavanje praznina, već organiziranje prostora na racionalan način te unošenje estetike. Kod odabira prave police bitno je pronaći primjerak koji nudi maksimalnu učinkovitost i dobro se uklapa u stil sobe. Imajte na umu da police i njihov sadržaj iskazuju vašu osobnost i karakter, kao i vaš ukus.

Foto: Projekt Olega Azovskog i Ane Pakhomove

Također, za odabir police su vrlo važni veličina i format sobe. Postoje police modularnog dizajna koje se mogu prilagoditi svakom prostoru: kutovima, uglovima, zidovima itd. Ima ih visokih, niskih, uskih, dugih… No, nekada to nije moguće pa je potrebno napraviti police po mjeri čime se najbolje i iskoristi prostor iznad sofe, prozora…

Foto: Elizaveta Bidreevskaja

Bitno je prilikom osmišljavanja i pozicioniraja misliti na to da polica bude raspoređena na mjesto gdje ne smeta prilikom prolaska ili sjedenja.  Isto tako, imajte na umu da nije isto staviti policu u mračni kut gdje se knjige ne vide ispravno nego, naprotiv, staviti je pokraj prozora koji dopušta prirodno svjetlo. Također postoji mogućnost postavljanja ispod prozora ili na mjesto blizu umjetnog izvora svjetlosti – lampe ili lustera.

FOTO: MI CASA REVISTA

Razmislite i o ugradbenoj polici za knjige – to je uvijek efektna ideja!

Foto: Sergej Meljnikov

Ili, ako vam je potrebno zoniranje u prostoru ili odjeljivanje radi postizanja privatnosti, polica je idealno rješenje.

Foto: Timur Akhmjatov i Dmitrij Ushakov

Komentari