UREĐENJE HODNIKA: Kako ga maksimalno iskoristiti i dobiti željeni prvi dojam?

Ako imate prostrani hodnik onda zasigurno znate da je to prostor zlata vrijedan, naočito ako u vam u ostatku stana nedostaje kvadrata. Kako maksimalno iskoristiti ovu prostoriju i izbjeći najčešće pogreške koje se događaju pri uređenju, saznajte u nastavku

 

 

UGRADBENI ORMARI

Ako ste u fazi uređenja doma i imate otvorene ruke, onda su ugradbeni ormari prva stvar o kojoj trebate razmišljat i nešto u što se isplati investirati. Ako iskoristite cijelu visinu prostora,  dobiti ćete prostor za skladištenje kojeg nikad dovoljno. Osim toga, budući da je hodnik  prva prostorija koju vidimo pri ulasku u stan, ugradbeni ormari vrlo su dobar saveznik u prikrivanju nereda. Unutrašnjost ugradbenih ormara prilagodite svojim potrebama. Ako je riječ o prostoru koji ćete koristiti za odlaganje primjerice kaputa i jakni, stvorite prostor za vješanje, dok će najbolji prostor za odlaganje obuće biti onaj s policama.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

 

RASVJETNA TJELA

Hodnici su vrlo često prostorije bez prozora pa su samim time najčešće i najmračnije prostorije u domu. Poigrajte se zanimljivim visilicama ili podnom rasvjetom. Osim dodatnog svjetla, one su sjajna dekoracija, a pomoću njih možete najaviti i stil uređenja ostatka stana.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

VJEŠALICA ZA ODJEĆU

Ako se borite s manjkom prostora za odlaganje u hodniku, element koji ne zauzima mnogo mjesta, a nije ni financijski izazovan je vješalica. Ona može biti samostojeća ili zidna. Štete prostor i praktične su, a velik izbor zidnih ili podnih vješalica  u ponudi omogućit će da svatko pronađe idealnu  za svoj hodnik.

 

PROJEKT: INDIZAJN

 

PROSTOR ZA OBUĆU

Ako u hodniku nemate dovoljno velik ormar u kojem ima mjesta za obuću svih ukućana, prilagodite se i hodnik koristite samo za onu obuću koju trenutno nosite. To znači da obuću koja nije sezonska spremite u druge prostorije. U kutije iznad ormara, ispod kreveta i slično te na taj način hodnik ostavite prohodan i oslobođen viška stvari.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

IZBJEGAVAJTE VELIKE KOMADE NAMJEŠTAJA

Ovo je također savjet za one s malim hodnicima. Iako konzolni stolić može izgledati jako zanimljivo, osim estetske, on nema veliku svrhu. Takve komade birajte u većim hodnicima ili u stanovima u kojima postoji posebno mjesto za odlaganje pa ono u hodniku nije od velike važnosti. Ako se ipak odlučite za primjerice konzolni stolić, birajte onaj manjih dimenzija.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

DEKORACIJE

Svaka prostorija, pa tako i hodnik zaslužuju dekoracije. Ako je riječ o malom hodniku, kako ne biste zbog dekoracija izgubili prostor možete se odlučiti za zidne dekoracije. Fotogalerija na zidu, tapeta ili ogledalo neće oduzeti ni jedan kvadrat, a unijeti će dozu estetike.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK
Komentari