PRONAĐITE INSPIRACIJU: genijalne ideje za uređenje police s knjigama

Police za knjige često su centralni dio prostorije. One mogu napraviti značajnu razliku u cjelokupnom uređenju interijera i postojećem stilu te vam omogućavaju izlaganje vaše kolekcije knjiga. Isto tako, mogu biti korištene i kao mjesto za prikazivanje obiteljskih fotografija i omiljenih ukrasa.

 

 

Bez obzira imate li samo par najdražih knjiga u domu ili ste strastveni kolekcionar, knjige zaslužuju biti izložene na zanimljiv i efektan način koji može biti divan dodatak vašem životnom prostoru. Stoga, ako ste i sami ljubitelji knjiga, a ne znate ili jednostavno nemate dovoljno maštovitu ideju kako ih uklopiti u svoj dom, izdvojili smo najkreativnije ideje za uređenje polica.

Ova genijalna polica (fotografija dolje) djelo je poznate američke dizajnerice i autorice Emily Henderson. Razbila je monotoniju jednostavnog rasporeda polica dodavanjem dijagonalnih dasaka i tako dobila prostor za odlaganje u zanimljivim geometrijskim oblicima. Ona savjetuje da na police dodajete, osim knjiga, i druge stvari – skulpture, vaze, kutijice, posuđe, pa čak i rasvjetu. Pomiješajte teksture, veličine, stilove i tonove tih detalja, ali ostanite unutar iste palete boja kako bi ukupan dojam bio skladan.

 

Foto: Style by Emily Henderson

 

Na dizajn police za knjige u obliku razgranatog drveta zasigurno ste već naišli. Njegova popularnost leži u činjenici da je vrlo zanimljiv i maštovit te nudi dozu zaigranosti. Savršeno je rješenje ako tražite način kako ispuniti ili ukrasiti prazan zid, razbiti monotoniju u prostoru, bilo da se radi o spavaćoj sobi, dnevnoj sobi ili uredu. Definitivno će postati centralni dio svake prostorije!

Foto: Flossy.P / Instagram

 

Ako vam se sviđaju neobične police za knjige koje će zasigurno privući pažnju gostiju, ovo je odličan izbor za vas. S metalnim okvirom i tamnim drvenim policama unosi blago industrijski štih, a ako vam možda ostavlja pomalo hladan dojam, unesite malo živosti. Primjerice, dodajte boje služeći se fotografijama i raznim drugim ukrasima.

Foto: Shutterfly

 

Ako želite imati mjesto na kojima ćete držati svoje omiljene naslove, a prostor s kojim raspolažete je manje kvadrature, ovo je idealno rješenje. Uz pomoć zavjese koja prekriva policu, postići ćete dojam manje ‘zatrpanog’ prostora, a i nećete imati toliko posla s brisanjem prašine koju knjige vole privući.

 

Foto: ReadingMyTeaLeaves.com

 

Ovaj nagrađivani dizajn nevidljive police za knjige oduševio nas je svojom jednostavnošću i efektnošću! Sve što vam je potrebno za provedbu ove ideje jest držač za knjige i vijci, a rezultat će biti zapanjujući.

 

Foto: Bored Panda / Designer: Miron Lior

 

Kolumbijski studio Malagana potpisuje jedinstven dizajn ove police za knjige nazvane ‘Equilibrium’, koji odmah plijeni pažnju. Polica se sastoji od pet dijelova različitih veličina i oblika, a njezina posebnost je ponajviše u dojmu koju ostavlja raspored svih komponenti. Kako moduli nemaju pozadinu, nego se vidi tekstura zida, a usto su i nepravilno posloženi, dobiva se dojam letećih polica.

Foto: Malagana.com

 

Revolucionarna polica prigodnog naziva ‘Bookworm‘ rezultat je kreativnosti umjetnika Rona Arada i Kartellove tehnologije čiji nas je dizajn osobito oduševio! Posebnom tehnologijom izrade materijala omogućeno je stvaranje zakrivljene police za knjige koja poprima bilo koji željeni oblik, bez narušavanja funkcionalnosti.

Foto: Bored Panda / Designer : Ron Arad

 

 

 

 

 

 

Komentari