Elegantne, moderne i kreativne ideje za oblikovanje tv zida

TV je i dalje, bez obzira na pojavu super naprednih pomoćnika u kućanstvu koji usto imaju i sjajan dizajn, glavni uređaj u gotovo svakom domu. Stoga je, za potpuni dojam, potrebno estetski što bolje osmisliti prostor oko njega

 

 

 

Pored sofe ili kutne garniture, zid na kojem je smješten TV prijamnik središnja je točka svakog dnevnog boravka. Bez obzira nalazi li se TV pričvršćen na zid ili je stavljen na komodu ili nisku policu, bitno je dobro isplanirati ovaj prostor i zadovoljiti estetske kriterije.

Nekoć su se TV jedinice stavljale u velike regale ili masivne komode, a danas je to rijetkost. Budući da su TV aparati vrlo tanki i velikih dimenzija dizajneri vole prostor oko njih ostaviti slobodan, ali ne potpuno.

Foto: Trendir

 

Bitno je svakako da TV dođe do izražaja, no imati samo aparat na zidu nije estetski nimalo privlačno. Jedino ako je riječ o zidu male površine, ili primjerice uskoj pregradi na koju je pričvršćen TV. Obično je to pregrada koja dijeli dnevni boravak od kuhinje, blagovanja ili pak spavaće sobe, pobojana u neku interesantnu boju ili tretirana bogatijim premazom, s kaminom u donjem dijelu.

Foto: Jordan Iverson

 

Moderni trendovi u dizajnu vole zid iza TV-a oblagati drvenim panelima ili pak panelima od gipsanih zidova obloženih tapetama, a sve češće se odlučuju za dodatnu dekoraciju u obliku ugradbene LED rasvjete koja se skriva iza aparata. Pored panela, u trendu su otvorene police jednostavnog dizajna, najčešće tek jedna ili dvije plohe od debljeg pločastog materijala koje se stave ispod ili iznad aparata.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Kako sve možete kreirati prostor oko TV zida, a poklonik ste elegancije i modernog dizajna, pogledajte u našoj inspiraciji!

Komentari