Proljeće je idealno za osvježavanje doma! Znamo kako će vam budžet biti zahvalan

Nema boljeg godišnjeg doba za uvođenje promjene u svom domu od proljeća. Priroda se budi, dani su duži, zelenilo i cvijeće je svuda oko nas i motivirani smo napraviti nešto novo. Sada je pravi trenutak da odložite deke i jastuke koji asociraju na zimu i zamijenite ih veselim, živim bojama. No, ne morate trošite previše novca da biste unijeli svježinu u svoje omiljene prostorije.

 


UMJETNO CVIJEĆE NIJE BAUK

Ako nemate mogućnost u domu imati buket svježeg cvijeća razmislite o umjetnom. Takvog cvijeća se ne treba bojati. Danas su replike toliko uvjerljive da biste mogli „prevariti“ bilo koga.

FOTO: freepic.diller

Jedino pravilo je da birate realistično umjetno bilje, a aranžman pokušajte sami složiti. Kombinirajte visoke i niske stabljike te svakako više vrsta cvijeća. Slobodno odrežite višak listova koji bi mogli smetati.

FOTO: fox hollow cottage

STARIM STVARIMA DAJTE NOVU FUNKCIJU

Ne morate svake sezone kupovati nove stvari. Proljeće je idealno za jednostavne DIY projekte. Obojite stare boce raznih oblika i pretvorite ih u vaze. Okvir prozora može postati zanimljiva pozadina na polici kojom ćete istaknuti svoje dekoracije.

FOTO: in my own style

Stari stalak za pohranu stvari iz kuhinje također može odlično poslužiti kao ukras u kutu sobe. Ispunite ga vazama, cvijećem, okvirima za slike.

FOTO: delightfully noted

 VIJENCI NISU SAMO BOŽIĆNI UKRAS

Ovaj svestrani ukras možete koristiti cijelu godinu, a postavite ga na ulazna vrata ili  npr. ogledalo. Ako volite jednostavnost, bit će dovoljno da ga omotate maslinovim grančicama ili ga jednostavno ukrasite omiljenim cvijećem.

FOTO: freepik

I ovdje može dobro poslužiti realistično umjetno cvijeće pa ćete barem biti sigurni da će ukras duže trajati.

oluti mogu biti od grančica ili stiropora, a vaša kreativnost tu ne mora stati pa slobodno izaberite i neki drugi oblik.

FOTO: rolee

FOTO: saw nail and paint

BONUS SAVJET

Ako je vam je dosadila stara komoda, noćni ormarić ili stolić – obojite ga u novu nijansu. Nekada starim stvarima samo treba dati malo živosti. Svježi sloj boje također će sakriti manja oštećenja. Pa je i to win-win situacija za vaš budžet.

 

 

 

Komentari