VALENTINOVO U DOMU: uvedite Dan zaljubljenih u svoj interijer

Bliži se Valentinovo, a želite li svoj dom pripremiti za romantičnu večeru ili tek unijeti malo prigodnog dekora, u nastavku donosimo ideje koje svakako vrijedi isprobati.

 

 

Pravila već zasigurno znate – savršen kolorit za Valentinovo čine sve nijanse od vatreno crvene pa sve do nježno ružičaste, ovisno o tome kojoj ste boji skloniji i naravno, koja više paše u vaš dom.

Foto: karaspartyideas.com

S obzirom na to da je Valentinovo ipak samo jedan dan (barem prema kalendaru), nije potrebno unositi velike promjene u svoj dom. U ovom je slučaju dovoljno izvući tek nekoliko ukrasa ili dodataka kao što je zanimljiva vaza, zidna dekoracija ili neki drugi manji element koji će naglasiti romantičnu stranu vašeg doma i vaše osobnosti bez prevelikih izdataka ili previše truda i uloženog vremena.

Foto:karaspartyideas.com

IZRADITE SAMI: zidni ukras za Valentinovo

Umjesto toga, posvetite se dekoriranju blagovaonskog stola. Ovo je prilika da izvučete onaj fini servis iz vitrine!

Iako će, pripremate li večeru, najvažnije ipak biti ono na tanjuru, neće biti na odmet dodati i pokoju mirisnu svijeću za romantiku i stvaranje atmosfere, baš kao ni buket ruža ili drugog cvijeća. Ako ste spretni, možete salvete ili ubruse oblikovati u srca i time doprinijeti romantičnom dojmu.

valentinovo
Foto: RANDI GARRETT DESIGN

Ako ste volite rukotvorine, možete se i okušati u izradi kakvih jednostavnih, a prigodnih ukrasa. Jedna od najkreativnijih ideja svakako je ukrašavanje golih grana izrezanim srcima od debljeg papira ili kartona. Srca izrežite i jednostavno zalijepite na grane, a možete ih i probušiti i potom provući ukrasne trakice koje ćete potom svezati oko pojedinih grana.

Isto vrijedi i za ukrašavanje zida koje također možete okititi jednostavnim srcima ili drugim prigodnim motivima.

valentinovo
Foto: Beautiful Matters
valentinovo
Foto: The House That Lars Built

 

Želite li i svoj dnevni boravak pripremiti za Valentinovo, to jednostavno možete učiniti i tako da zamijenite postojeće ukrasne jastučiće ili njihove jastučnice novima u prigodnim bojama. Naš je prijedlog ružičasta baršunasta varijanta koja će se odlično uklopiti u gotovo bilo koji dnevni boravak.

Za potpuni dojam, u galeriji donosimo naš izbor najboljih dekorativnih dodataka koji vas, želite li pravu romantičnu atmosferu, zasigurno neće iznevjeriti.

 

Komentari