DAJTE IM KARAKTER: ideje za ukrašavanje stropova u svakoj prostoriji doma

Dosadio vam je bijeli strop? Ili biste unijeli neke originalne promjene u svoj životni prostor? Razmislite o nekoj lijepoj i efektnoj dekoraciji. Imamo super raznolike ideje koje će vam se svidjeti!

 

 


Strop u sobi je “peti zid” na koji često zaboravljamo iako je on beskrajno polje za kreativne eksperimente i dekorativna rješenja. Za vas smo prikupili originalne primjere dizajna stropova koje će podići svaki prostor i učiniti ga posebnim. Uz njihovu pomoć možete biti kreativni u dizajnu stropne površine i dobiti ideje za vlastite dizajnerske eksperimente.

 

Foto: Wayne Littlejohn

DRUGA BOJA

Strop ne mora biti bijel niti iste boje kao i zidovi, iako smo često skloni takvom razmišljanju odnosno uređenju prostora. Strop se može pretvoriti u spektakularan stilski naglasak bojanjem primjerice u neku svijetlu nijansu, koja je u kontrastu s cjelokupnom paletom interijera.

Foto: Vera Khaldei

UMJETNOST NA STROPU

Pored bojannja može se upustiti u nešto znatno originalnije kada je dekoriranje stropa u pitanju. Primjerice, oslikavanje. Tkao ćete doista prostoriju učiniti posebnom, kao na ovom primjeru gdje je geometrijska apstrakcija postala moderan naglasak u interijeru.

Foto: Studio Scheme

TAPETE

Tapete su proširile svoje ‘djelovanje’ na fronte ormara, ali i na stropove. Popularnost ove zidne dekoracije pronalazi nova originalna rješenja i čini prostor jedinstvenim. U to se možete uvjeriti na primjeru ove spavaće sobe u svjetlim, neutralnim tonovima. Tapete su ovdje sve ‘začinile’.

Foto: Joanna Gaines Design

 


GREDE I LAJSNE

Drvo na stropovima duga je tradicija. Nekad su drvene grede bile sastavni, građevni dio skoro svakog stropa a arhitekti ih čuvaju prilikom renovacije te ih ističu kao autentične elemente. No, uključuju ih i u uređenje suvremenih interijera, a jedna od varijanti su drvene lajsne koje se sa zidova ‘penju’ na stropove. Razmaknute ili spojene – ovisi o ukusu.

Foto: Elle Decoration

 


ŠTUKATURE I ROZETE

I naravno – šećer dolazi na kraju. Mnogima najdraže stropne dekoracije su upravo ukrasne lajsne od gipsa ili plastike te rozete. Ova dekoracija unosi dašak klasike u interijer, ali i otmjenosti te savršeno funkcionira u spoju s modernim uređenjem.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / DARKO MIHALIĆ
Foto: Annie Berezniak

 

Komentari