BOŽIĆNA ZVIJEZDA: popularni cvijet kao glavna dekoracija za blagdane

Sobna biljka božićna zvijezda jedan je od simbola ovih blagdana. Volimo njezin upečatljiv oblik kao i intenzivnu crvenu boju kao i novije, svijetle nijanse. Evo kako ovaj cvijet možete koristiti u svim dekoracijama.


Nemate ideje kako ukrasiti svoj dom za blagdane? Kako je vremena ostalo vrlo malo, nudimo vam vrlo jednostavnu i povoljnu ideju kojom će vaš životni prostor jednostavno – procvjetati. I to uz pomoć božićne zvijezde.

Božićna zvijezda je vrlo popularna božićna biljka, smatra se simbolom božićnih blagdana i nalazimo je gotovo u svakom domu u ovo vrijeme.

FOTO: STARS UNITE EUROPE

A ako već nije u tegli kao sobna biljka, onda se pojavljuje kao motiv na predmetima ili je jedan od ornamenata za ukrašavanje kuće. Imamo nekoliko ideja koje ćete vrlo jednostavno kopirati i u svome domu!

FOTO: HEARST

MODERNO EKO DRVCE

Ova ideja pravi je primjer održivosti i idealna za one koji su ekološki usmjereni te vole jednostavnost i – orginalnost. Zaboravite na tradicionalno zimzeleno drvce i napravite sami ovaj ekološki ukras od drvenih šipki, lampica, grančica i pletene košare s božićnom zvijezdom.

FOTO: STARS UNITE EUROPE

ARANŽMAN INSPIRIRAN PRIRODOM

Sve ove stvari vjerojatno imate doma i možete složiti od njih zanimljiv i efektan aranžman nadahnut prirodom. Tegli s božićnom zvijezdom pridružite češere, grančice i svijeće koje ćete staviti u stare bočice te sve spojite špagom.

FOTO: STARS UNITE EUROPE

RASKOŠAN BLAGDANSKI STOL

Želite li božićni stol ukrasiti na elegantan i sofisticiran način, a da odiše prirodom nema ništa bolje od odabira prekrasne božićne zvijezde. One se u ovom prijedlogu nalaze i gore i dolje. Dolje napravite klasični aranžman s božićnom zvijezdom u glavnoj ulozi. U girlandu spletenu od zimzelenih grana i grana šipka upletite i božićne zvijezde i lampice te ju pričvrstite za luster ili strop.

FOTO: STARS UNITE EUROPE

EFEKTNA DEKORACIJA NA PROZORU

Božićne zvijezde su vrlo uočljive i izgledaju atraktivno izvana, pa ih možete njima dekorirati svoje prozore. Stavite teglice božićne zvijezde na poslužavnik ili neki poklopac od kartonske kutije, dodajte češere ili neke druge dekoracije i uz pomoć špage ga objesite na strop. Rezultat je briljantan!

FOTO: STARS UNITE EUROPE
Komentari