5 TOP PRIJEDLOGA: očaravajuće blagdanske dekoracije u zadnji tren

Blagdanskih ideja i inspiracije nikad dosta, zar ne? I onda kada je vaš dom ukrašen i sve je spremno za Božić, lijepo je opustiti se i uživati u lijepo ukomponiranim sitnicama. Stoga će naši prijedlozi dobro doći svima koji vole ukrašavanje kao i onima koji tek kreću ‘na posao’.

 


Užurbana svakodnevica i sve više obaveza često rezultira time da nemamo vremena za uljepšavanje doma i uživanje u svim njegovim promjenama. Naročito je stresno vrijeme prije blagdana, tako da ga ukrašavamo u zadnji tren. Ili ste već krenuli u dekoriranje, no htjeli biste dodati još neke detalje kako biste zaokružili cijelu priču? Ako ste pristaša tradicije i imate već svoj stalni postav božićnog dekora, uvijek je dobro unijeti neki novi detalj koji će osvježiti prostor.

Kako bismo vam olakšali potragu za novim blagdanskim dekoracijama, u asortimanu Bauhausa pronašli smo ideje će vas osvojiti!

Foto: Bauhaus

1. NIŠTA BEZ BOŽIĆNOG DRVCA

Što je Božić bez drvca? Ono je glavni lik ovih blagdana koji stvara svečanu atmosferu i dio je obiteljske tradicije jer se oko njega svi okupljamo. Kuglice i simbolične figurice koje se njišu na zimzelenim grančicama, čarobna svjetlost svjetlucavih girlandi, iščekivanje darova koji se kriju u podnožju drvca – te tople uspomene čuvamo još od djetinjstva i želimo ih obnoviti svakog Božića.

Božićno drvce / Foto: Bauhaus

Bez obzira birali prirodno ili umjetno, raskošno ili malo, klasično široko ili trendi usko i dugačko – božićno drvce zaslužuje pomni odabir kao i pomno ukrašavanje. Pobrinite se stoga da i ove godine na svom drvcu imate neke nove elemente.

Foto: Bauhaus

2. NEZAOBILAZNE KUGLICE

Bez kuglica nemoguće je zamisliti blagdanski dekor. Poput drvca, one su nezaobilazne i nalaze se u svim vrstama stilova ukrašavanja. Osim na drvcu, njima se u posljednjih nekoliko sezona dekorira svaki kutak doma – bilo da je to girlanda iznad vrata, vijenac, aranžman na stolu…

Mat kuglice slijede trend mat površina na namještaju – kuhinjskim frontama, komodama, ormarima, klub stolićima, umivaonicima… Iako vjerojatno nikada ne biste mogli zamisliti crne kuglice, pogledajte kako ustvari lijepo i svečano djeluju u kombinaciji različitih tekstura!

Kuglice / Foto: Bauhaus

Predlažemo da se poigrate istom bojom kuglica koje će imati različite teksture ili uzoraka ili će biti presvučene različitim materijalima. Svakako uključite i mat površine te one reljefaste, retro kuglice koje nas podsjećaju na djetinjstvo.

Foto: Bauhaus

3. ZA BAJKOVIT UGOĐAJ

Teško tko može odoljeti patuljastim bićima kojima samo nos izviruje ispod ogromne šiljate kape, kao i vilenjacima, anđelčićima, sobovima… Oni su uvijek bili prisutni u božićnom dekoru, no sada su ipak znatno zastupljeniji. Kako ukrasi postaju raznolikiji, tako ih što više želimo imati u svome domu i smišljamo neke nove pozicije gdje bismo ih mogli staviti.

Božićne figurice / Foto: Bauhaus

Recimo, na prozorsku dasku? Ili policu na kaminu? Možda će izgledati pomalo pretjerano da imate dekoracije na svakom uglu i da možda nije sve stilski usklađeno, no u vrijeme blagdana ne biste se trebali previše opterećivati s tim. Ovo je ionako blagdan koji se bazira na emocijama i vremenu provedenom s obitelji, a dekor ga prati i pojačava dojam.

Foto: Bauhaus

Ako još nemate orašare u blagdanskom dekoru, vrijeme je da ih nabavite. Mnogima će pobuditi nostalgiju i lijepa sjećanja. Popularnosti ovih figura vojnika, čiji su prvi primjerci izrezbareni još u 15. stoljeću uvelike je doprinio poznati balet Orašar, jedne od najljepše ispričanih priča klasične umjetnosti. Za ovu predstavu karte su znatno ranije rasprodane, ali sva sreća – u ponudi Bauhausa još uvijek možete doći do njih.

Orašar / Foto: Bauhaus

4. POVRATAK U DJETINJSTVO

Mnogi od nas blagdane vole upravo zbog sjećanja i povratka u vjerojatno najljepše životno doba. Ono što svi pamtimo vezano uz blagdane jest velika sreća i uzbuđenje koje nas je obuzimalo u to vrijeme. Tada su nas ustvari radovale obične, jednostavne stvari poput okupljanja obitelji, dolaska malih rođaka i prijatelja s kojima smo se mogli igrati te otvaranje božićnih poklona.

Foto: Bauhaus

Figurice koje nas podsjećaju na djetinjstvo stoga su uvijek dobro došle u naš božićni dekor. Jer će oživjeti neke uspomene i pobuditi barem mali dio radosti i uzbuđenja koje smo nekoć doživjeli. Figure konjića, vlakića, automobila, snjegovića… pronađite u Bauhausu i ispunite njima ulaz u kuću, božićno drvce, prozore, police…

Snjegović / Foto: Bauhaus

5. ČAROBNI SVIJET LAMPICA

Lampice su, pored drvca i kuglica, jedan od osnovnih dekora za vrijeme Božića. Ako ste poklonik jednostavnosti ili želite nešto drugačije ove godine predlažemo da nabavite lampice i samo njima ukrasite drvce. U tom slučaju ‘podebljajte’ lampice kako drvce ne bi izgledalo skromno i(li) nepotpuno.

Božićna rasvjeta / Foto: Bauhaus

Pored drvca, lampice, LED trake, girlande, svjetleće zvjezdice… možete upotrijebiti na svakom koraku: na ukrasnim vijencima, okvirima i prozorskim dasakama, policama, svečanom blagdanskom stolu…  Lampice su najprikladnije dekoracije za stvaranje dobrog raspoloženja, ugode i topline u domu.

Božićni svjetlosni lanci / Foto: Bauhaus

PROMO

 

Komentari