DALJINSKO UPRAVLJANJE PODNIM GRIJANJEM: povežite termostate putem aplikacije

U današnje vrijeme ubrzanih života i stresnih poslova, čini se, male životne užitke možemo nabrojati na prste ne dvije, već jedne ruke. Prometne gužve nas dovode do ludila, gnjave nas na poslu, jedva imamo vremena za obitelj i prijatelje, a kamoli za sebe. Zato, kada uspijemo naletjeti na jedan mali užitak u životu, zgrabimo ga s obje ruke i više ga ne puštamo. Upravo se jedan takav užitak dogodio prošle godine ekonomistici Lani iz Zagreba.

Naslijedila je bakin stan, koji je prije useljenja odlučila urediti. Arhitektica ju je nagovorila da u svoj novi dom postavi podno grijanje, tvrdeći da će joj to potpuno promijeniti život. Lani se činilo da je cijela ta priča s podnim grijanjem malo preuveličana — koliko to zapravo može biti drugačije od običnih radijatora — no kako se zima i sezona grijanja bližila, nije imala previše vremena za premišljanje pa je dala zeleno svjetlo za ugradnju podnog grijanja.

Sustav pametne kuće: da ili ne?

Prvi dan kada je Lana stala na zagrijani pod u svome stanu, dok je vani padao snijeg, shvatila je koliko je bila u krivu. Grijani pod je upravo ono što je tražila, jedan od malih životnih užitaka koji će joj uljepšati čak i najgori dan. Lana nije požalila svoju odluku, dapače: odlučila je dodatno olakšati svoju svakodnevicu: ˝Podna grijanja sve su pristupačnija cijenom, tehnologija je daleko uznapredovala, pa sam odlučila u svoj dom ugraditi i sustav pametne kuće, odnosno pametnog stana.˝

Pametna kuća, objašnjava Lana, nije samo pomodni izraz, već samo još jedan korak u uživanju u malim životnim radostima. ˝S pametnom kućom mogla bih, ne samo na daljinu upaliti grijanje zimi da me dočeka topli pod, već bih mogla rashladiti i cijeli stan preko aplikacije ljeti. A ima li što ljepše od ugodne hladovine vlastitog stana koji vas dočeka nakon nekoliko sati prometa i vrućina dok se vraćate s posla?˝

Osim Lane, i vi morate priznati da obožavate ovo moderno vrijeme u kojem živimo i u kojemu nam tehnologija služi upravo kako bi olakšala život. I ne samo olakšala, već ga i učinila ugodnijim. Jedna od tih tehnologija koje su u posljednje vrijeme počele mijenjati naše živote su i tehnologije pametnih kuća. Omogućavaju nam da preko mobitela, jedinstvenih sučelja, jednostavnije, brže i s velike udaljenosti upravljamo kućom u kojoj živimo. Bilo da se radi o alarmnim sustavima koji imaju ugrađene kamere koje nam omogućavaju i da s drugog kraja svijeta držimo oko na ulaznim vratima, ili pak o pametnoj rasvjeti koju možemo paliti ili gasiti iz kreveta, te prilagođavati ugođaju koji nam treba. Jedna od velikih tehnoloških promjena koje smo vidjeli u zadnje vrijeme je i uvođenje sustava pametne kuće u proces grijanja i hlađenja kuće. Stoga se i Lana odlučila za tržišnog lidera na tom području – Uponor.

Uponor Smatrix Pulse – kompatibilan, pouzdan i jednostavan

Novi proizvod iz Uponor-a je Smatrix Pulse – omogućava kontroliranje temperature u svakoj prostoriji u kući aplikacijom, kao i povezivanje svih pametnih kućanskih uređaja.

Ono što je super kod Uponor Smartix Pulse-a je činjenica da je kompatibilan s novim sustavom koji upravo planirate ugraditi u stan koji uređujete ili pak s velikim brojem postojećih sustava. Naravno, sustav kontroliranja temperature nije dovoljan sam za sebe. Iako je kontroliranje sustava grijanja putem ekrana koji se nalazi negdje u kući zgodna fora, još je bolja opcija kada se taj sustav može integrirati s naprednijim tehnologijama. Zato se Uponor Smartix Pulse može koristiti pomoću glasovnih kontrola i omogućava regulaciju podnog grijanja i hlađenja. Naime, Smartix Pulse savršeno je integriran s Amazon Alexa smart home i Google home sustavima. 

Znamo, sustav pametne kuće zvuči komplicirano i kao da bi mogao donijeti više problema nego koristi. No, to ovdje baš i nije slučaj. Naime, sve što vam treba za instalaciju, osim regulatora koji se ugrađuju u vaš sustav površinskog grijanja ili hlađenja, je mobitel. Ne treba vam čak ni internetska veza. Na mobitelu pokrenete interaktivni korak-po-korak čarobnjak za instalaciju i postavljanje je gotovo u nekoliko koraka, dok putem aplikacije jednostavno održavate cijeli sustav. 

Stvarajte vlastitu zonu udobnosti

Sada kada ste instalirali Uponor Smartix Pulse sustav, ostaje vam samo da uživate. Putem aplikacije imate potpuno kontrolu nad svojim grijanjem iz bilo kojeg kutka svijeta, grijanje i hlađenje možete podešavati u realnom vremenu, dok vam aplikacija pokazuje i stupanj vlažnosti u vašem domu. Uponor Smartix Pulse ne služi samo da bi vam omogućio da iz Londona podešavate temperaturu svoje kupaonice u Zagrebu. Ovaj sustav vam pomaže i kada ste kod kuće. Naime Smartix Pulse se prilagođava vašoj dnevnoj rutini. Omogućava vam da stvorite vlastitu zonu udobnosti s individualnim željama, ubrzava vrijeme reakcije podnog grijanja i, ono što je najbolje, prilagođava se vašoj dnevnoj rutini, bilo da se radi o spavaćoj sobi ili dnevnom boravku. Sustav automatski reagira na promjene kao što su nove podne obloge, može se integrirati s drugim instalacijama udobnosti kao što su hlađenje, ventilacija, stropno hlađenje i električno podno grijanje i stvara savršene trenutke u kući. Treba imati na umu da Uponor Smartix Pulse isto tako omogućava i velike uštede, s obzirom na to da ima eko-postavke osobnih temperaturnih profila za vrijeme kad ste kod kuće ili odsutni, pa tako ne grijete stan bespotrebno.

Vaša sigurnost je na prvom mjestu.

 

Komentari