POZNATI STILISTI OTKRIVAJU: najveće greške koje radimo prilikom uređenja interijera

Na greškama se uči. A da mi ne bismo morali prolaziti kroz iste pokušaje i pogreške, poznati stilisti otkrili su neke od svojih promašaja kako bi nama skratili put do idealnog doma.

 

 

1. NARUDŽBE PO MJERI

“Jedna od početničkih grešaka svakako je prerano naručivanje namještaja po mjeri – posebice ako u međuvremenu odlučite još nešto korigirati u nacrtu, a vlasnik odluči srušiti zid koji mu je smetao”, otkrivaju stilistice Lauren Schneider i Kelli Granello. Ujedno i naglašavaju kako je važno uzeti sve točne mjere i proći kroz vizualizaciju s investitorima tako da im možete ponuditi najbolje opcije za finalne izmjene. I sebi uštedite vrijeme i troškove.

foto: Vitra

 

2. KRIVE DIMENZIJE

Tri puta mjeri, jednom reži. Ista filozofija bi se mogla odnositi i na narudžbu dekora po mjeri. „Naručili smo jastučnice u istoj veličini, no na kraju smo dobili nekoliko različitih modela koje se nikako nisu uklapale. Preporučam narudžbu kod provjerenih krojača, posebno ako ste kratki s vremenom“, ispričala je Jenna Rochon za MyDomain.

Foto: Alvhem

 

3. RIZIK KOJI NOSI – ZID

„Imala sam klijenta koji se nije mogao odlučiti o boji glavnog zida u prostoriji. Dnevna soba je bila prilično tamna, a masivnim tamnim prozorima, a kako se vlasnici nisu mogli odlučiti – dali su mi dopuštenje da izaberem boju. Odlučila sam se sunčanu i optimističnu žutu. No nisu svi bili optimistični oko te boje, tako da je vlasnik na kraju cijeli zid obojao u bež“, prisjetila se stilistica Gail Davis.

Foto: littlegreene

 

4. KUPNJA BEZ PLANA

„Ako kupujete namještaj, a nemate plan kud i kako s njim, onda je bolje da još ne kupujete velike i ključne komade.  I ja sam znala ponekad preskočiti nekoliko koraka i na kraju kupiti neki komad namještaja jer mi se svidio ili je bio po dobroj cijeni, no vrlo često na kraju taj komad uopće ne bi bio iskorišten kako sam zamislila. Tako da savjetujem – pričekati, izmjeriti i tek onda kupiti“, preporuka je Abbe Fenimore.

Foto: Homishome

Ako želite naučiti kako postati stilist interijera, javite se na mail skoladizajna@mmi.hr ili sve saznajte na www.dizajninterijera.mirjanamikulec.com.

Komentari