CRVENO-BIJELI BOŽIĆ: svježe ideje za popularnu blagdansku kombinaciju

Crvena je jedna od zaštitnih boja božićnih blagdana i vrlo lako se uklapa u sve stilove uređenja. Kako funkcionira u kombinaciji s bijelom u različitim prostorijama, pogledajte u nastavku!

 


Kada su boje u pitanju, crvena je, pored zelene, simbol božićnog dekoriranja. Pored njih, često se opredjeljujemo za tamnoplavu i zlatnu. No, koju god boje odabrali, u dekoracijama se uvijek nađe barem malo crvene, bilo da je riječ o svjetlu lampica, ukrasnim trakama, kuglicama, figuricama, božićnom vijencu ili dekoraciji božićnosg stola.

Foto: Pottery Barn

Iako podsjeća na tradiciju i trenutno nije u trendu u uređenju interijera, ne zaobilazite crvenu i uključite je u uređenje svoga modernog doma. Crvena će se sjajno isticati na neutralnoj svijetloj, u ovom slučaju bijeloj podlozi, ali i dobro uklapati s tamnim nijasama, jer će se tako podići prostor.

Foto: Pottery Barn

Na primjeru kuće koju je stilizirao svojim asortimanom Pottery Barn, poznati američki lanac trgovina namještajem i opremom za dom možete se uvjeriti kako crvena savršeno funkcionira kao dekor u različitim vrstama uređenja.

 

Foto: Pottery Barn

Kao što vidite, crvena naročito sjajno dolazi do izražaja kada je kontrast svijetlim ili tamnim nijansama. Ova topla boja unosi životnost i dinamiku u prostor te djeluje stimulirajuće i vedro te je stoga idealna za dnevne boravke i blagovaonice, no dobro će se snaći i u drugim prostorijama.

Isprobajte s nekoliko detalja i uvjerite se u moć crvene još ovih blagdana!

 

Foto: Pottery Barn
Komentari