MATERIJAL O KOJEM SE PRIČA: svijet namještaja po mjeri ima jaki adut, idealan za radne površine

Prostore koji su izloženi većoj količini vlage kao i visokim temperaturama, naročito dijelove koji služe kao radne plohe, želimo opremiti adekvatnim materijalima – onima koji će trajati, biti otporni, ali i vizualno privlačni. Imamo jedan takav super materijal – saznajte u nastavku sve o Getacoreu!

 


U uređenju domova prioriteti su postali funkcionalnost i maksimalna iskorištenost prostora pa je posve razumljivo da namještaj po mjeri postaje prevladavajuća opcija. I to prije svega u kuhinjama, hodnicima i kupaonicama gdje želimo ormare, komode, police, radne plohe i otoke koji će prilagođeni prostoru i koji će ostvariti sve naše želje i potrebe.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

S namještajem po mjeri mogućnosti su znatno veće nego s onim gotovim, naročito kada se dobro informiramo i odaberemo materijale i okove koji su optimalni za prostoriju u kojoj se nalaze, njegovu namjenu i s obzirom na naše životne navike.

Pritom su nove tehnologije za namještaj po mjeri veliki adut jer donose pomake u samim svojstvima materijala. Donosimo vam jedan takav tehnološki napredan materijal – Getacore kojeg smo pronašli u ponudi Elgrada. Saznajte u nastavku sve o njemu!

Elgrad

OTPORAN NA VLAGU I DUGOTRAJAN

Getacore je kompozitni pločasti materijal visokih performansi. Riječ je o homogenoj smjesi minerala pomiješanoj s akrilnom smolom i pigmentima što mu daje posebna, tehnološki savršena svojstva. Prije svega, otpornost i dugotrajnost, što ga čini savršenim odabirom za područja koja su izložena vlazi i visokoj temperaturi (otporan na temperaturu do 180°C).

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Tako ga zbog čvrstoće i neporoznosti sve više možemo vidjeti u kuhinjama na radnim površinama te kupaonicama kao ploči na ormariću na kojem je umivaonik, ali i području tuš kabine. Otporan je na mrlje i bakterije kao i kućanske kemikalije pa je to prava higijenska površina, prikladna za kontakt s namirnicama.

Foto: Darko Mihalić

LAKO ODRŽAVANJE

Jedno od super svojstava kompozitnih materijala je i svakako lako održavanje, što je iznimno bitna osobina u današnje vrijeme koje je pretrpano obavezama i sve se odvija užurbano pa želimo što manje vremena provesti u čišćenju i pospremanju kao i bez opterećenja da će se nešto zaprljati dok kuhamo, obavljamo higijenu u kupaonici…

Ovaj materijal, za kojeg koristimo nazive solid surface kao i mineralna ploča, lako se briše i čisti, a ako odaberete uzorak kamena ili terazza, mrlje i mrvice od hrane ili vode će, ovisno je li riječ o kuhinji ili kupaonici, biti manje primjetne.

Elgrad

ATRAKTIVAN IZGLED I MEKOĆA NA DODIR

Gore spomenuta mješavina materijala od kojih je napravljen, daje Getacoreu snažan efekt dubine te zbog glatke površine pruža mekoću i toplinu na dodir. Getacore u dodiru s prstima stvara jedinstven osjećaj, ali i prije ovog iskustva, već na prvi dodir, djeluje vrlo privlačno te doprinosi visokoj estetici prostora. Elgrad neprestano obogaćuje ponudu ovog materijala novim bojama i uzorcima, nastalih kao odgovor na nove trendove u uređenju interijera.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

SAVITLJIVOST

Getacore je unikatan materijal zbog svoje fleksibilnosti pa se može oblikovati u željeni oblik prema vašim željama i potrebama. Primjerice, od njega može biti, pored radne ploče, napravljen i sudoper ili umivaonik pa se dobiva kontinuirana, neprekinuta površina u kuhinji odnosno kupaonici, što stvara vrlo lijep estetski dojam.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Isti dojam se stvara ako od njega radite i bočne, uspravne strane kupaonskog ormarića ili kuhinjskog otoka. Spojevi odnosno fuge gdje se spajaju okomite i vodoravne plohe su nevidljive.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

MOGUĆNOST POPRAVKA OŠTEĆENIH DIJELOVA

Kako su kupaonica i kuhinja vrlo frekventna mjesta i radne površine se puno koriste, bitno je imati kvalitetan materijal, koji će, iako izložen raznim utjecajima i čestom korištenju, dugo trajati. A Getacore je upravo takav materijal.

Njegovoj dugotrajnosti doprinosi i to što sva oštećenja poput habanja ili ogrebotina i rupica možete naknadno popraviti. Jednostavno se prebrusi oštećeni dio ili odreže oblik oštećenja kakav je na materijalu, zakrpa se i – izgleda kao nov!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Na vama je samo da odaberete željeni uzorak ili boju kao i potrebnu debljinu ploče (10 i 3 mm, radna ploča 38,3mm). Pritom svakako imajte u vidu mogućnost uskladiti Getacore s površinama u odgovarajućim bojama materijala kao što je Fenix.


PROMO

Komentari