ZA POTPUNU BLAGDANSKU IDILU: napravite preslatkog snjegovića od velikih kuglica za bor

I dok čekate snijeg kako bi vaša božićna bajka bila savršena te mogli napraviti i snjegovića u svome dvorištu, nudimo vam dostojnu zamjenu. Napravite snješka od velikih kuglica za bor! InDizajn ekipa će vam u nastavku pokazati i kako!

 

 

 

Prve asocijacije na snjegovića, veselu snježnu skulpturu koju izrađujemo od kuglica snijega, su djetinjstvo, lijepi trenutci i snijeg. Ova omiljena aktivnost ne samo djece nego i odraslih bila je obavezni mali ritual u zimsko vrijeme nakon što padne snijeg.

Mnogi ga vežu za proslavu Božića jer se snjegović u to vrijeme nalazi i u našim domovima kao dekoracija. Želite li malo drugačijeg snjegovića ove godine, koji će usto svojom veličinom nalikovati dvorišnom snjegoviću od pravog snijega, predlažemo da ga napravite sami od velikih kugli za ukrašavanje bora, koje su sada vrlo popularne u božićnim dekoracijama.

Snjegović će vam ovako trajati dulje od jednog snijega te će ispred vrata ili u hodniku biti savršena dobrodošlica u vaš dom. Ovo je također izvrstan način da roditelji s djecom odnosno bake i djedovi s unucima provedu kvalitetno zajedničko vrijeme u zabavi i kreativnom druženju.

Pogledajte kako smo u suradnji s Bauhausom, gdje smo nabavili sve potrebne materijale, napravili preslatkog snjegovića i krenite u izradu za koju će vam biti potrebno oko dva sata.


POTREBAN MATERIJAL:

 • 3 velike plastične kuglice različitih veličina
 • kuhinjska krpa
 • komad flisa
 • ukrasni kamenčići
 • gumbi
 • grančice
 • pur pjena
 • tanka savitljiva žica
 • snijeg u spreju
 • boja u spreju
 • akrilna boja
 • drvena letvica
 • pištolj na vruće ljepilo i patrone
 • ljepilo za drvo i tkanine
 • pila
Foto: InDizajn

Prvi korak je prirediti kuglice za lijepljenje. Potrebno im je odrezati nastavak za vješanje, kako bi bile u potpunosti oble i kako bi se se stvorila rupa. Najbolje je to, budući da su kugle od plastike, učiniti pilom.

Foto: InDizajn

Zatim krenite na izradu tijela snjegovića, odnosno stavljanja kugle jednu na drugu, počevši od najveće prema najmanjoj. U prorez najdonje kuglice, na mjestu gdje ste odrezali vrh ugurajte drvenu letvicu koja će je povezati s kuglom u sredini. Fiksirajte letvicu dodatno vrućim ljepilom, kako se ne bi odvajala i kako bi tijelo snjegovića bilo čvrsto.

Zalijepite i treću kuglicu na tijelo snjegovića, pričekajte nekoliko minuta i krenite na sljedeći korak.

Foto: InDizajn

Vrijeme je za bojanje kuglica. Kako biste zaštitili okolni prostor od čestica boje, bilo bi dobro da kuglice stavite u kartonsku kutiju. Snažno protresite sprej prije bojanja. Pričekajte da se dio koji ste bojali osuši, a zatim rotirajte kuglice i sprejajte dalje kako bi bile ravnomjerno prekrivene bojom.

Kutiju zatim iskoristite za izradu postolja odnosno snijega na kojem će stajati snjegović. Prema uputstvima na bočici, priredite pur pjenu i ispunite njome kutiju, ali ne ravnomjerno, nego da nalikuje na hrpu snijega.

Foto: InDizajn

 

Odmah nakon istiskivanja pur pjene, stavite na nju tijelo snjegovića od kuglica, a drvenim letvicama možete ga dodatno ustabiliti. Pričekajte 10-ak minuta da se tijelo fiksira za snježnu podlogu.

Nakon spajanja tijela snjegovića s pur pjenom, pošpricajte ga snijegom u spreju.

Foto: InDizajn

Krenite na izradu ‘modnih dodataka’ za snjegovića – kape, šala i rukavica.

Izrežite dva identična oblika za kapu, te nanesite ljepilo na rub jednog oblika. Pritisnite s drugim oblikom i pričekajte da se sasvim fiksiraju. Zatim izvrnite slijepljeni oblik i dobili ste kapicu.

Foto: InDizajn

Nakon kapice, izradite od filca po istom principu i rukavice, samo pazite da one budu manjih dimenzija te da imaju ‘dodatak’ za prst, kako bi što više nalikovale pravim rukavicama.

Izrežite trake od kuhinjske krpe, odnosno njezine rubove te njima, uz pomoć ljepila, napravite obrube na rukavicama.

Foto: InDizajn

 

Sljedeći korak je izrada ruku za snjegovića. Grančicu podijelite na dva dijela i stvorite ‘L’ oblik od njih, zalijepite spoj te ga dodatno fiksirajte savitljivom žicom. Završetak jedne grančice zalijepite ljepilom u unutrašnjost rukavice, a drugi zalijepite vrućim ljepilom na snjegovića.

Ponovite to isto s još jednom grančicom.

Foto: InDizajn

Nalijepite gumbe po tijelu snjegovića, kamenčiće kao oči te nos od imitacije mrkve koju ćete napraviti od pur pjene. Malu usku krhotinu pur pjene pobojajte narančastom akrilnom bojom.

Ostatak filca pretvorite u šal te krenite na ‘odijevanje’ snjegovića. Šal, kao i kapu, fiksirajte ljepilom za tijelo snjegovića.

 

Foto: InDizajn

 

Foto: InDizajn

 


PROMO

Komentari