SUHO LIŠĆE, KAMENČIĆI I BOJE: tri originalne ideje koje možete sami izraditi i ukrasiti svoje zidove

Ukrašavanje zidova mnogima je jedna od omiljenih aktivnosti kada je u pitanju uređenje doma. Najčešći izbor su, naravno, boje i slike, ali uz malo inspiracije možete ih osvježiti i dati im karakter.

 


InDizajn tim iz tjedna u tjedan donosi vam ‘uradi sam’ ideje za mini makeovere kojima ćete osvježiti i uljepšati vaš dom. Ovaj puta ćemo vam pokazati kako prazan zid ukrasiti trima varijantama okvira kojima se i vi možete poigrati na različite načine.


PRIJEDLOG br. 1

U prvoj varijanti InDizajn tim je upotrijebio daske. Prije svega, potrebno je izrezati ih na odgovarajuću veličinu, a potom crtajte oblike po želji. Možete ih obojiti cijele ili rubove, ovako kao i InDizajn, zaštititi pik trakom pa ćete tako dobiti efekt okvira. Kombinacija boja neka bude po vašem ukusu.

Savjet plus: Za crtanje oblika dobro je koristiti boju za drvo na vodenoj bazi.

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

PRIJEDLOG br. 2

U drugoj varijanti poslužite se biljkama. Uberite zelenilo, prešajte i sušite kako biste ih iskoristili za zidni herbarij.

Obostrano ljepljivom trakom pričvrstite biljke između dva stakla ili plastike kako se ne bi pomicale. Nakon toga ostaje vam još samo dodati okvire. Biljke možete smjestiti u manje okvire pa ih je onda potrebno više, ili ovako, u veće, koji će pokriti i veći dio zida.

Savjet plus: Kada je zelenilo u pitanju, osušiti možete zelene biljke ili cvijeće u boji!

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

PRIJEDLOG br. 3

Okviri, kao što vidite na ovim primjerima, nisu rezervirani samo za slike i možete ih koristiti na razne načine. U zadnjoj varijanti InDizajn se odlučio za kamenčiće. Lijepljeni su tako da se ispuni cijeli okvir. Vi se, naravno, možete poigrati rasporedom i ne mora svaki okvir izgledati jednako.

Savjet plus: Okviri na zidu uvijek su dobar izbor jer s mnogo malih ili tek nekoliko velikih, uz nešto kreativnosti, na jednostavan način postižete snažan efekt.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

U video prilogu možete detaljnije pogledati izradu ovih super dekoracija!

Komentari