5 razloga za zamjenu starog krovnog prozora

Imate li već svoju listu novogodišnjih odluka? Evo zašto biste, ako živite pod kosim krovom, trebali na listu staviti i zamjenu (starih) krovnih prostora

 

 

Napretkom tehnologije i povećanim zahtjevima zvučne i toplinske zaštite te energetske učinkovitosti, današnji krovni prozori neusporedivo su kvalitetniji od nekadašnjih, a tu je i veliki izbor „dodatne opreme“ – specijalnih proizvoda u vidu vanjskih roleta, tendi i unutarnjih sjenila koji zamračuju, zasjenjuju i dekoriraju prostore, komarnika koji štiti od ulaska insekata, kompletnog opšava za ugradnju za svaki tip prozora pa i elektrifikacija za daljinsko upravljanje prozorima i sjenilima koja dovodi visoku razinu udobnosti u vaš dom i čini ga zdravijim mjestom za život.

Živite li u domu s kosim krovom, zamjena starog krovnog prozora novim bit će sjajna novogodišnja odluka. Donosimo vam 5 dobrih razloga za nove prozore kojima ćete prije svega unaprijediti svoje životno okruženje.

 

Foto: Velux

Više prirodnog dnevnog svjetla

Način ugradnje i konstrukcija novog VELUX krovnog prozora dovodi više svjetla u svaki dom. Izbor prozorskog okvira u bijeloj boji s vidljivom teksturom drveta ili u bijelom poliuretanu za prostorije s povećanom vlagom u zraku (kuhinje, kupaonice) donosi uz upadne sunčeve zrake i svjetlo reflektirano od bijelog oplošja.

Čitav prostor ispunjen je većom količinom svjetlosti koja daje dojam prozračnosti i veće prostranosti.

 

Foto: Velux

Zdravija unutarnja klima

Lakše prozračivanje prostorija postiže se otvaranjem ventilacijskog preklopa smještenog pod gornjom ručkom, a protok svježeg zraka moguć je i uz zatvoren prozor. Zračni filter ne propušta insekte i prašinu. U slučaju iznenadnog pljuska, ventilacijski preklop ne propušta vodu.

Niz proizvoda, od vanjske rolete i tende do unutarnjih sjenila ugrađenih na prozorsko krilo, imaju cilj spriječiti pregrijavanje prostorija uslijed sunčeva zračenja. Zasjenjivanje tijekom dana smanjit će troškove hlađenja prostora i anulirati neugodno bliještanje, a potpuno zamračivanje osigurati spokojan san.

Automatizacija prozračivanja i zasjenjivanja, pogotovo starih krovnih prozora ugrađenih visoko u krovištu koji nisu na dohvat ruke, preporučuje se ugradnjom VELUX INTEGRA® inteligentnih krovnih prozora s električnim ili solarnim napajanjem.

Foto: Velux

Bolja toplinska i zvučna zaštita

Drveni doprozornik sada ima dodatni termoizolacijski okvir koji osigurava ravnomjernu toplinsku izolaciju oko cijelog prozora. Ugraditi se mogu različite vrste ostakljenja prema posebnim zahtjevima: dvostruko ostakljenje s pojačanom toplinskom zaštitom, sigurnosno staklo, trostruka energetska ostakljenja ili energetsko zvučno izolacijsko staklo.

Ugradba vanjske rolete poboljšat će toplinsku i zvučnu izolacijsku moć, kao i različita sjenila navučena s unutarnje strane prozora.

 

Foto: Velux

Setovi za energetski učinkovitu ugradnju i zamjenu prozora

Krovni prozori odabranog modela i dimenzija, načina otvaranja, površinske obrade i raznovrsnog ostakljenja popraćeni su velikim izborom kompatibilnih proizvoda za zaštitu od sunca koji se ugrađuju s vanjske strane prozora kao rolete i tende ili sjenila s unutarnje strane, koja osim funkcionalne imaju i dekorativnu vrijednost.

Ovdje je i široka paleta proizvoda za učinkovitu ugradnju – od vanjskog opšava za svaki pojedini tip prozora do komarnika za zaštitu od insekata.

 

Foto: Velux

Jednostavna i brza zamjena prozora

Nadogradnja u svim fazama od demontaže starog prozora do kompletne ugradnje novog krovnog prozora može biti gotova u svega nekoliko sati. Preuzmite besplatan vodič „Je li vrijeme za zamjenu?“ i pronađite VELUX preporučenog majstora.

VELUX preporučeni majstor za vas će brzo i kvalitetno odraditi zamjenu starog krovnog prozora novim.

 

Foto: Velux

Posjetite velux.hr/zamjena

 


PROMO

Komentari