Od derutnog i slabo izoliranog prostora do ugodne dnevne sobe

Uska dnevna soba u starom građanskom stanu doživjela je temeljitu adaptaciju. Prije uređenja, bilo je potrebno napraviti dobru toplinsku i zvučnu izolaciju te sanirati zidove i stropove

 

Prilikom adaptacije stana ili neke pojedinačne prostorije u njemu, bitno je krenuti od temelja odnosno vidjeti što sve moramo učiniti u smislu građevinskih radova prije samog uređenja kako bi se stvorio funkcionalan prostor. Zapuštenom dnevnom boravku u starom građanskom stanu bila je potrebno temeljito preuređenje, koje je uključivalo i toplinsku i zvučnu izolaciju te sanaciju zidova i stropova. U video prilogu možete vidjeti što je sve bilo potrebno za te radove, kao i kako je uređen zid štukaturama, te nanesena boja.

Poigravanje stilovima

Zatim se krenulo na uređenje, koje bi se stilski kreće u pravcu eklektike – mješavine raznih stilova – od klasike, rustike pa sve do skandinavskog i modernog stila. Iako je soba uska, visoki stropovi i njezina ukupna kvadratura omogućili su da se unesu tamne boje, kao i kamin. Na prvu nam se izbor tamno zelene, žute i crvene čini prilično napadan, no kada konačni rezultat pokazuje kako je to moguće, kao i kombiniranje sa šarenim tepihom. Kako vješto kombinirati ove boje i uzorke i pritom izbjeći nesklad i napadnost te u prostor ukomponirati dodatni izvor topline, kamin, možete pogledati u video prilogu.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari