HODNIK VEĆE KVADRATURE: dvije ideje za uređenje ulaznog prostora

Veliki hodnici, privilegija starih građanskih stanova i obiteljskih kuća, pružaju mogućnost da budu opremljeni dodatnim elementima koji će ostaviti još bolji prvi dojam pri ulasku u interijer. Nudimo vam dvije ideje kako ga urediti!

 

 


Nakon što su iz kuće izišli podstanari, vlasnici su je željeli u potpunosti preurediti te su angažirali studio Mirjane Mikulec. Ovaj puta ćemo vam pokazati uređenje velikog hodnika, i to u dvije varijante koje su ponuđene klijentima. Na njima je bilo da odaberu onu koja im se više sviđa.

“Riječ je o prostranom hodniku od gotovo 15 kvadrata što nam je ostavilo puno mogućnosti. Što se tiče samog namještaja, klijenti su nam dali otvorene ruke, jedina molba je da zidovi ostanu bijeli”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje:

“Budući da se nije dirala baza, pozornost smo posvetili namještaju. Nakon izmjere, krenuli smo na onaj zabavniji dio, a to je osmišljavanje tlocrtnog rješenja i odabir namještaja te na koncu i namještanje”, ističe dizajnerica.

Makeover: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

U svakom hodniku u kojem ima dovoljno prostora potrebno je smjestiti ogledalo, mjesto za cipele i odlaganje jakni, a onima veće kvadrature dobro će doći i mjesto za sjedenje.

Kako je ulazni prostor dovoljno velik, glavna ideja uređenja bila je uklopiti mali dvosjed i komodu koja će poslužiti za odlaganje cipela. Ovi elementi smješteni su uz jedan zid, dok je ostatak elemenata, kao što su ogledalo i vješalica, smješteni na suprotni zid. Pokraj vrata se sada nalazi vješalica za jakne i kapute, a u nastavku ogledalo i stalak za kišobrane.

“Na neutralnu bazu stavili smo nešto jače boje. U tome prednjači sofa u atraktvnoj zelenoj nijansi i od mekog baršuna, idealna za izuvanje i odlaganje stvari. Ona je u obje varijante uređenja ostala ista, dok su tepisi, komode za cipele i dekoracije mijenjane”, otkriva dizajnerica.

Makeover: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Prva, smirenija varijanta je kombinacija idealna za one koji ne vole velika odstupanja i jarke boje, dok je druga s jačim bojama i uzorcima.

U drugoj varijanti glavnu riječ vodi tepih. Njemu je pridružena komoda tamnijeg dekora drveta, podna lampa s kuglama u boji i dekoracije koje će upotpuniti izgled.

Makeover: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari