Makeover starog predsoblja

Predsobljima se nazivaju veliki ili nešto veći ulazni prostori, na koje se obično, ali ne i nužno,  nadovezuju hodnici ili stubišta. Važno je istaknuti kako nema čvrstih pravila vezanih uz veličinu predsoblja – ona mogu varirati od dvadesetak metara kvadratnih na  više u velikim luksuznim vilama, do skromnijih 5 kvadrata u manjim stanovima.

Međutim, bez obzira na stvarnu veličinu predsoblja, bitno je naglasiti kako predsoblja najčešće stvaraju dojam veće kvadrature čitavog stana, naročito kada se iz njih otvore vrata prema drugim prostorijama. Na taj se način dobiva i dojam veće prozračnosti i bolje protočnosti energije koja struji prostorom.

U prilogu vam donosimo makeover starog hodinika koji nije obnavljan više od 20 godina. Pa krenimo od potrebnih stvari za obnavljanje:

  1. Ormarić za cipele
  2. Vješalica za kapute
  3. Jedno sjedeće mjesto za skidanje obuće
  4. Dekorativni elementi (okviri i naljepnice)

Kada se predsoblje sredi sa svim osnovnim elementima, slijedi dekoracija zidova. U ovom slučaju su to okviri te naljepnice za zidove koji se lako skidaju. Da bi se vizualno povećao prostor potrebno je i ogledalo. S obzirom da predsoblje ne daje previše dovoljno prostora za puno namještaja, tabure je smješten na sredinu kako bi se na njega, osim sjedećeg mjesta za skidanje obuće, mogle odlagati i stvari.

Komentari