5 stvari u hodniku koje biste odmah trebali riješiti kako ne bi kvarile prvi dojam

Hodnici su prostor u koji prvo kroče svi koji posjete naš dom. I upravo se tu stvara prvi dojam, koji uvelike utječe na stvaranje cjelokupne slike doma.

 


Većina nas nezadovoljna je veličinom svoga hodnika, kao i vjerojatno time da nema prozora, pa izgleda mračno sve dok se ne upali umjetna rasvjeta. Sve to stvara često nepovoljan dojam za one koji dođu u naš dom. No, mali i mračan prostor možete učiniti udobnijim ako iz njega uklonite nepotrebne stvari i napravite dobru organizaciju.

Donosimo nekoliko stvari koje je potrebno riješiti pa i izbaciti kako bi se postigao željeni ugođaj i izgled.

Foto: Ksenija Erlakova Design

1. CIPELE RAZBACANE PO PODU

Najviše od svega, izgled hodnika kvare cipele koje su razbacane po podu. Pa čak kad su uredno posložene, stvaraju dojam nereda i zatrpanosti. Cijelo vrijeme na ulazu je nekoliko pari obuće, a naročito je to problem kod vrlo malih hodnika ili obitelji s više članova. Nastojte da obuća bude što manje upadljiva: cipele držite u zatvorenom ormaru i ne ostavljajte više od jednog para na vidnom mjestu.

Otvorene police su isto dobro rješenje, ali puno polica s obućom stvara također dojam nereda, makar su posložene.

Foto: Evgenij Gnjesin

2. TORBE I KOFERI

Pri ruci neka vam bude samo torba s kojom ćete danas izaći iz kuće, a svima ostalima mjesto u garderobi, ormaru, ispod kreveta ili ostavi. Između ostalog, tako će se bolje očuvati ovi vaši modni dodaci.

Problem dodatni su i koferi s kojima nemamo kamo pa ih stavljamo u hodnik. Možda vas kofer koji stoji u hodniku podsjeti da se bliži godišnji odmor i time vam oraspoloži dan. Ali, za bolji dojam i više prostranosti, nađite mu čim prije bolje mjesto.

Foto: Sergej Krasjuk

 


3. SEZONSKA ODJEĆA

Otvorene vješalice izgledaju dobro samo kada na njima ima minimalno predmeta. Sve ostalo treba staviti u ormar. Ponekad se na vješalici ispod hrpe kaputa kriju stvari koje trenutno ne nosimo, ali očekujemo da će nam uskoro zatrebati. Možda biste ih trebali dati nekom drugom umjesto da zatrpavate svoj dom. Ili jednostavno vratiti u ormare i ostale skladišne prostore.

Pridržavajte se i ovdje načela sezonskog skladištenja stvari, a prilikom osmišljavanja prostora gledajte da imate što više ormara u hodniku unutar kojih će biti prostor za jakne i kapute.

Foto: Sergej Pilipovič

 


4. KAPE I RUKAVICE

Naravno, modni dodaci poput šalova, rukavica i pletenih kapa želite držati negdje blizu ulaznih vrata jer vam je tako praktičnije: ne morate se vraćati u sobu po njih kad izlazite van. No, pobrinite se da vam ne budu na vidljivom mjestu u hodniku, nego ih spremite u komode i ormare. Ako nemate mjesta tamo za njih, osigurajte kutije u hodniku u koje ćete staviti ove modne dodatke. Isto vrijedi i za papuče za goste, ako nemate mjesta u ormariću za cipele.

Foto: Egor Pjaskovski

 


5. PARFEMI I KOZMETIKA

Kozmetika se često uvuče u hodnik: prije nego što izađete, želite se pogledati u ogledalo i dodati nekoliko završnih detalja svom izgledu. No sve te bočice parfema, sprejevi i kutijice s puderom i sjenilima samo stvaraju nered i zbrku na polici ili komodi u hodniku.

Ako ih baš želite zadržati tamo, a ne vratiti u kupaonicu ili spavaću sobu, osigurajte im pohranu u kutije koje neće smetati dizajnu hodnika. U ovom stanu kutije su bojom usklađene s otvorenim policama ormara te se vizualno stapaju s njima i stvaraju ugodan osjećaj reda i sklada.

Foto: Andrej Semenov
Komentari