Nek je karneval cijele godine: unesite veselje u dječju sobu!

Kako bi probudili kreativnost kod djece, važno je stvoriti im sigurno i zabavno mjesto za odmor i igru. Imamo nekoliko ideja kako to postići.

 

 

Vaši mališani vole se maskirati? Ostvarite im želju i uredite tematsku dječju sobu, a imamo i nekoliko ideja kako postići karnevalski ugođaj koji im neće dosaditi kroz cijelu godinu.

Mališanima je najvažnije da imaju svoje mjesto za spavanje i igru. Osim toga, boje djeluju kao podražaj. U njihovom svijetu puno je šarenih boja, simpatičnih likova i veselih tonova. Bebe tek oko četvrtog mjeseca života počinju uočavati boje, prije svega crvenu, žutu, zelenu i plavu. Ostale boje tek kasnije dolaze na red, zato je važno djecu okružiti poticajnom sredinom a njihova soba pravo je mjesto za to.

 

Foto: Ikea

 

KAKO UNIJETI VIŠE BOLJE U INTERIJER?

Karneval je prilično zahvalna tema za mališane. Tako na primjer možete pobojati strop da tvori oblik šatora. Možete oslikati i zidove veselim likovima poput konjića, slonića, labudova i princeza… što god poželite!

Odaberite i namještaj u boji koji će pristajati uz ostatak sobe – poput krevetića, fotelje i ormarića. Ako želite da namještaj potraje dulje, onda izaberite elemente u bijeloj boji koji su uvijek trendi, a pritom mijenjajte samo detalje u boji. Već će sama boja zida ili tapeta dati na zabavnijem dojmu!

Zavirite u našu galeriju i inspirirajte se idejama!

Komentari