Osnovni namještaj svakog predsoblja

U predsobljima će se u idealnim uvjetima smjestiti:

Stolić na koji se mogu odložiti ključevi stana/kuće ili auta, ali i dekorativni elementi poput žardinijera ili košarica za novopridošle račune i pisma. Na stolićima će se vrlo često naći i stolna lampa – to je već toliko čest slučaj u gotovo svim predsobljima da se može govoriti o određenoj vrsti simbioze ova dva elementa, jedina iznimka je eventualno samostojeća lampa smještena odmah do samog stolića.

Alternativno stoliću, a podjednako estetski privlačno te pri tome još praktičnije rješenje je i komoda s više ladica ili s vratašcima, ili pak niže samostojeće otvorene police. Takva komoda ujedno služi i kao ormarić za cipele.

08280018-03-M01

Vješalica/stalak za kišobrane vječni su pratitelj svakog predsoblja. To nije puka tradicija, već je njihovo obavezno prisustvo rezultat iskustva koje jasno govori u prilog njihove praktičnosti upravo u ovom dijelu prostora. Bez obzira pospremate li svoje jakne i kapute u obližnje ormare, ako smjestite vješalice uz ulaz u kuću, uvijek će se na njima naći odjevni predmeti koje ćete rado u brzini uzimati pri izlasku na brzu kavu u obližnji kvartovski kafić ili u trgovinu po još pokoju stvarčicu koju ste zaboravili kupiti za velike tjedne kupovine. Na vješalicama će se naći i šeširi i kape, ogrlice za šetnju vašeg psa, ali i rezervni ključevi.

Fotelja, stolica ili tabure znače iznimno praktičan element u svakom predsoblju u kojem se izuvaju mokre cipele i oblače kućne papuče. Smještanjem sjedećeg namještaja u predsoblja ili hodnike zapravo znači zbogom balansiranju na jednoj nozi dok u jutarnjoj žurbi nastojite navući drugu cipelu, ili pak bolnom saginjanju dok vežete vezice visokih čizama ili tenisica. Uz to, jedan lijep komad sjedećeg namještaja u predsobljima sugerira udobnost i značajno pridonosi estetskom dojmu čitavog doma. Za klasične prostore s većim predsobljima dobro je razmisliti i o tzv. day-bed varijanti s visokim, raskošnim uzglavljem i izrezbarenim nožicama.

Komentari