BRZO I POVOLJNO OSVJEŽENJE HODNIKA: bojom i detaljima do elegantnog i originalnog ulaznog prostora

Boja na zidovima vašeg hodnika dobrano je oštećena i izblijedjela te prostoru kronično nedostaje stila? Nudimo vam prijedlog kako u samo jedan dan možete postići novi izgled ovog djela doma

 

 

Prvi dojam možda nije najvažniji, ali je itekako bitan. Stoga je vrlo bitno ulaznom prostoru u domu dati “wow” efekt. No, praksa obično pokaže da je ovo dio stana koji samo da nema spomenuti efekt nego je stilski najzanemareniji dio našega doma.

Ako se i vama čini da vaš hodnik pati od nedostatka stila ili da je vrijeme za osvježenje i stilski makeover, dajemo vam vrlo povoljan prijedlog koji možete sami napraviti. I to uz pomoć boja i nekoliko detalja, koje vas, ako već imate klupu, neće stajati više od 300-tinjak kuna.


PRIJE

Foto: Sarah Ball

Sve što je potrebno jest nova boja, ogledalo, pločasti materijal iznad radijatora i dekoracija (u ovom slučaju svijećnjak). Vlasnik ovog hodnika prebojao je staru klupu, a za policu iznad radijatora upotrijebio je dasku koja je ostala nakon prošle renovacije. Umjesto drvene daske možete staviti i pravu ploču mramora ili njegovu imitaciju, a često ju vrlo povoljno možete nabaviti kod stolara, kao ostatak od izrade namještaja.

Bitno je u svakom slučaju obraditi rubove daske odnosno ploče.  Ogledalo birajte po želji – vlasnik je ovdje nabavio trendi okruglo ogledalo s užetom.


POSLIJE

Foto: Sarah Ball

Novi sloj boje dobio je zid i radijator, s vlasnik se poigrao bojama na zidu: kombinirane su smeđe-ružičasta i bijela koja je dobila “dalmatiner” točkasti uzorak. Riječ je o naljepnicama koje možete naručiti putem interneta ili pronaći u trgovinama koje nude dekoracije za dom. Naljepnice su vrlo dobro rješenje, jer kada vam dosade možete ih lako skinuti.

Svakako je bolje, preporučuju vlasnici, nanijeti gornju, bijelu boju, a zatim naljepnice, pa onda boju na donji dio zida. Kada se donja boja posušila, zid se zaštitio te se pobojao radijator u crno.

Umjesto klupe možete staviti stari stolac, tabure ili škrinju.

Foto: Sarah Ball

 

Komentari