Dodatni prostor za pohranu u maloj spavaćoj sobi: imamo ideje koje će vas inspirirati

Nemate dovoljno mjesta za skladištenje u svojoj maloj spavaćoj sobi? Donosimo ideje kako možete iskoristiti one gotovo nevidljive dijelove u ovoj prostoriji i omogućiti sve potrebne sadržaje i novo mjesto za odlaganje

 


MOST IZNAD KREVETA

Iskoristite svoju spavaću sobu, bez obzira koliko je mala na najbolji mogući način – slobodnim prostorom iznad kreveta. Napravite most s ormarićima ili otvorenim policama – dobit ćete prostor za pohranu. Tamo ćete smjestiti odjeću i stvari koje nisu iz aktualne sezone ili koje rjeđe koristite. Most povežite s ormarima s bočnih strana kreveta.

Foto: El Mueble

USKA KOMODA PO MJERI

U podnožju kreveta iskoristite prostor prolaza stavljajući preko puta ležaja usku komodu i dobit ćete prostor za pohranu. Budući da je teško nabaviti gotovu komodu koja bi imala dubinu 20 ili 30 centimetara, najbolje bi bilo dati je raditi po mjeri. U ovakvu komodu možete smjestiti rublje i modne dodatke, ali i obuću.

Foto: El Mueble

 


MINI NIŠA ZA POLICU

Plitke niše odnosno udubine u sobi iskoristite za otvorene police na koje ćete smjestiti sitnice – knjige, kutije s nakitom ili stvari koje inače smještate na noćni ormarić, ako je udubina odmah pored kreveta. Ovaj prostor za pohranu čini se na prvu minijaturan, ali dobro će doći za odlaganje sitnica i stvoriti dojam reda.

Foto: El Mueble

UZGLAVLJE KAO POLICA

Jednostavan i koristan prostor za pohranu koji ima i jaku estetsku notu. Klasično tapecirano ili drveno uzglavlje nema mjesta za odlaganje, no ako ga napravite po mjeri od drveta ili gipsanih ploča, tada ćete moći u njega uključiti uvučene police koji imaju funkciju noćnih ormarića, a gornja ploha će služiti kao dodatno mjesto za odlaganje sitnica i dekoracija.

 

Foto: El Mueble

ORMAR INTEGRIRAN U ZID

Širina zidova ponekad omogućava da u njih ugradite ormare te da fronte budu u razini površine zida. Tako ćete dobiti na dragocjenom prostoru, a ormar gotovo da i neće biti primijećen nego će se stopiti sa zidom, naročito ako je iste boje kao i zid.

Foto: El Mueble

ISKORISTITE KOSINE DO MAKSIMUMA

Zaboravite na tradicionalni noćni ormarić i postavite lako mobilne pomoćne stoliće umjesto njih kako bi ih mogli maknuti i doći do stvari koje se nalaze iza njih, u ormarićima koje ste dali raditi po mjeri, kako biste iskoristili kosine.

 

Foto: El Mueble

 


ZIDNA POLICA UMJESTO ORMARIĆA

Ako nemate mjesta za klasični noćni ormarić ili se balkonska vrata odnosno vrata od ormara ne mogu otvarati zbog njih, razmislite o zidnim policama koje ćete staviti iznad kreveta ili spustiti s bočnih strana kreveta, ali ne posve do poda. Ovako, u lebdećem izdanju, stvaraju osjećaj prozračnosti.

Foto: El Mueble

Ako radite uzglavlje po mjeri, radi veće ekonomičnosti i uštede prostora, razmislite o izvlačnom bočnom elementu, koji može poslužiti kao noćni ormarić.

Foto: El Mueble

ISPOD PROZORA

Ovaj prostor u spavaćoj sobi obično je neiskorišten, a idealan je za postavljanje namještaja za pohranu (uska komoda) ili pak stvaranje klupe za čitanje s jastucima. Mjesto ispod sjedala može se iskoristiti kao prostor za pohranu.

 

Foto: El Mueble

Pozicija ispod kreveta idealna je i za radni prostor. Radni stol za kojim čitate ili radite na računalu imat će tada potrebno svjetlo.

Foto: El Mueble

 

 

Komentari