NAJPOPULARNIJI MAKEOVERI: inspirirajte se preuređenjima iz prošle sezone InDizajna

Najveći motiv za promjenu našeg životnog prostora su primjeri u kojima možemo vidjeti kako je iz starog i beživotnog nastalo nešto novo. Upravo to vam nudimo – odabrali smo makeovere koji su vam se najviše svidjeli u prošloj sezoni InDizajna. A nova doza inspiracije stiže na jesen, u 20. sezoni, u kojoj će nam se pridružiti i Samsung!

 

 


 

Ne samo kompletne adaptacije, nego i manja preuređenja te osvježavanja životnog prostora detaljima, nisu jednostavan zadatak i potreban je trud da se bi se učinila promjena. Taj trud ne podrazumijeva samo radove i obilaske trgovina u potrazi za namještajem i aparatima – njima prethodi prikupljanje korisnih informacija te inspiracije.

Kako biste se već danas odvažili i krenuli u akciju nudimo vam inspiraciju u vidu preuređenja iz prošle sezone InDizajna!

Dodatnu inspiraciju za namještanje ili djelomično obnavljanje doma potražite i na stranici tvrtke Samsung, koja nudi veliki izbor tehnološki naprednih, ali i estetski neodoljivih kućanskih aparata.

Foto: Samsung

 


Transformacija prostora za roditelje i djecu

Svaka nova sezona InDizajna donese i preuređenje prostora kojeg koriste udruge, škole, domovi za djecu i mladež… Jedan od njih, između ostaloga, u 19. sezoni bio je adaptacija derutnog prostora u Zagrebu kojeg će koristiti Kolibrići, udruga roditelja vitalno ugrožene djece.

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Sada je njihov prostor ne samo funkcionalna, nego i ugodna oaza u kojoj su zadovoljene sve potrebe roditelja i djece a vama može poslužiti kao inspiracija za uređenje nekoliko prostorija u domu budući da je ovo multifunkcionalan interijer.

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Cilj udruge je poboljšati uvjete života teško bolesnim mališanima, a to uključuje i prostorije u kojem bi se roditelji sastajali te ih koristili roditelji i djeca koja žive izvan Zagreba, kada borave u gradu. Stoga je prostor organiziran kao mali stan s bolničkim krevetom, sofom na razvlačenje, kuhinjom i kupaonicom te s uredskim dijelom.

 

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Prostor površine 35 kvadrata kojeg je udruga dobila na korištenje zatečen je u vrlo lošem stanju, te je bilo potrebno iz temelja ga preurediti, u čemu su timu Mirjane Mikulec pomogli brojni građevinari i majstori volonteri kao i tvrtke koje su donirale svoj asortiman – od građevinskog materijala do namještaja, sanitarija i detalja.

 

 

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Osim prilagođenog bolničkog ležaja, i kupaonicu je trebalo proširiti te opremiti elementima kako bi ona u potpunosti zadovoljavala potrebe malih korisnika – rukohvate i kutak za prematanje.

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 


Novi izgled spavaće sobe tv voditeljice

Poznata TV voditeljica Antonija Blaće bila je jedna od junakinja prošlosezonskih makeovera. InDizajn tim pomogao joj je u preuređenju spavaće sobe koja je imala očuvane komade namještaja, ali bez stila i koncepta. Također, jedan od ciljeva bio je nabaviti novi, udobniji krevet te oplemeniti cijeli prostor i učiniti ga ugodnijim.

Ovaj makeover primjer je kako se, iako spavaću sobu ne treba pretrpavati namještajem, detaljima i uzorcima, ne smijemo u namještanju zadržati samo na osnovnim komadima, te kako su zavjese ipak – ‘must have’!

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Screenshot

Prostorija od 12 četvornih metara imala je posve dobar raspored pa nije bilo potrebe za promjenom. Pored novog ležaja s praktičnim i elegantnim uzglavljem, dodani su i noćni ormarići koji su nedostajali (njihovu ulogu do sada je imao tabure) te rasvjeta, kao i drugi uporabni i dekorativni detalji.

 

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Prostor su utoplili novi tepih i zavjese te odabir nježnih pastelnih tonova, a sve je stilski podigla profinjena i lepršava tapeta na akcentnom zidu iza kreveta.

 

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

 


Dječja soba je napokon odrasla

Dječjim sobama dogodi se u jednom trenutku da ih njihovi vlasnici prerastu. Pritom ne mislimo na stil, nego funkcionalnost. Naime, kako dijete raste, tako se mijenjaju njegove potrebe i životne navike, tako da bi i soba svojim uređenjem trebala rasti s njim.

Tinejdžerica Petra svoju je sobu iz dječje namjeravala transformirati u djevojačku, no, nakon što je iz nje izbacila dio stvari, dogodio se potres koji je oštetio zidove i koji su u međuvremenu pogletani. Nagradni natječaj pomogao joj je da započeti posao i – dovrši.

 

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 


Nakon novog sloja boje na zidovima (kombinacija bijele i svijetlo plave), krenulo se na namještanje koje je išlo u prozračnom, mladenačkom štihu. Jedna od Petrinih želja bila je, pored novog kreveta i radnog stola, polica za odlaganje knjiga i sitnica.

 

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Novi stol i krevet prilagođeni su Petrinim godinama, a ugradbeni ormar doživio je sitno osvježenje u vidu novih, crnih ručki koje su ga povezale s ostatkom prostora.

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kako je soba male kvadrature, nije bilo mogućnosti za širim krevetom. Odabran je popularni tapecirani model dimenzija za jednu osobu, jedini koji i može stati u prostoriju. Dodatni bonus koji ima krevet je spremište koje se skriva na njegovom dnu, što je izvrsna ideja za male dječje i općenito spavaće sobe.

Makeover Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Pratite nas i u novoj, 20. sezoni InDizajna! U njoj vas očekuju novi makeoveri i novi partner Samsung koji će nam dati svježe ideje i prijedlog za obnovu doma aparatima koji će na olakšati svakodnevicu, ali i doprinijeti estetici životnog prostora.

Foto: Samsung

 


PROMO

Komentari