PRIJE I POSLIJE: preobrazba dosadnog i nefunkcionalnog dnevnog boravka

Američka vlogerica Lee MaCenna, koja ima brojne pratitelje na svome Youtube kanalu otkriva kako je preuredila dnevni boravak svojoj prijateljici Denise koja je dugo bila nezadovoljna izgledom ove prostorije

 


Lee MaCenna vlogerica koju su popularnom učinili video prilozi makeovera u njezinu iznajmljenom domu u Los Angelesu, kao i DIY projekti preuredila je i dnevni boravak svoje prijateljice.

Lee otkriva kako se ova preobrazba jako dugo čekala:

‘Otkad znam svoju prijateljicu Denise, oduvijek je željela preurediti svoju dnevnu sobu. Nakon što je nastupila pandemija, bila je prisiljena provoditi gotovo cijele dane kod kuće te je napokon shvatila da se mora ozbiljno pozabaviti svojim obiteljskim domom koji je prepun potencijala. Denise je odlučila krenuti od boravka, a u pomoć je pozvala mene’, kaže Lee.

 


PRIJE

U dnevnom boravku sve je bilo korektno, no nedostajalo je puno toga. Prostorija je uređivana stihijski i nije se previše promišljalo o rasporedu i konceptu uređenja.

Zadatak Lee MaCenna bio je napraviti bolju protočnost u boravku, stvoriti toplu i ugodnu atmosferu, puno sjedećih mjesta i naravno, sve stilski učiniti privlačnijim. To su naime bili zahtjevi Denise i njezine obitelji. Vlasničina želja bila je i jednostavnost dizajna.

 

Foto: XO MaCenna

 


POSLIJE

Prije nego je Lee krenula na posao, Denise je dala zidove obojati u bijelo. Lee je zatim obojala okvire prozora u antracit crnu, kao i ulazna vrata u sobi. To je donijelo decentne crne akcente u prostor te stvorilo poveznicu s kutnom garniturom i klub stolićem koji je Lea sama izradila te ga ukrasila drvenom zdjelom, knjigama u tvrdom povezu te mjedenim svjećnjakom i svijećama.

 

Foto: XO MaCenna

Kako bi se stvorila bolja prohodnost u prostoru i televizor maknuo s prozora, bilo je potrebno osloboditi jedan zid od sjedeće garniture. Lea se odlučila za modernu kutnu garnituru jednostavnijih linija koja, potpomognuta dvama naslonjačima pruža dovoljno mjesta za sjedenje, a ne ometa prolazak. Sada je konačno tv dobio zid kakav zaslužuje, a ispod njega komodu.

Također, kroz prozore sada dolazi više prirodne svjetlosti te su općenito više došli do izražaja, jer su, osim nove bolje dobili mjedenu karnišu i prljavo bijele guste zavjese koje su više u službi dekora.

Foto: XO MaCenna

Iako u svijetloj neutralnoj nijansi, zavjese su oplemenile prostor i učinile ga toplijim, kao i stolna lampa, ukrasni jastuci, dekice te orijentalni vintage tepih.

Detalji poput tegli s cvijećem i pletenih košara podigli su dojam, pa prostor sada izgleda kao funkcionalna i uspjela stilska cjelina.

Foto: XO MaCenna

 

 

 

Komentari