POLICE KAO PREGRADA: jednostavno, efektno i sa stilom odijelite prostor

Police se obično nalaze uz zid, no možemo ih pomicati u prostoru, kako bi on postao atraktivniji ali i funkcionalniji. Police mogu naime biti vrlo jednostavan i učinkovit način zoniranja prostorije.

 


Na spomen polica obično pomislimo na veliki regal prepun knjiga i dekorativnih detalja, fotografija, biljki… naslonjen na zid. No, to nije jedina pozicija namijenjena policama. Vrlo efektno djeluju ako ih pomaknemo prema središtu prostorije. Tako ujedno možemo i podijeliti prostor na zone i stvoriti funkcionalne, ugodne i atraktivne prostore za spavanje, rad, opuštanje, čitanje, gledanje filmova…

 

Foto: Igor Kurkin

Tako za odijeljivanje određenih sadržaja unutar jedne prostorije pored zavjesa, staklene stijene i paravana mogu vrlo dobro poslužiti i police.

 

Foto: Aleksandar Volodin

Za razliku od praznog zida, police propuštaju svjetlost pa vizualno ne opterećuju prostor, a osim toga mogu i dalje zadržati svoju primarnu funkciju – pohranjivati knjige, vaze, figurice, obiteljske fotografije i druge sitnice koje će uljepšati prostor i dati mu potrebnu dimenziju osobnosti.

 

Foto: Martina Rudnickaja

Propuštanje svjetlosti vrlo je dobro u slučaju hodnika koji je u modernim interijerima gotovo uvijek dio dnevnog prostora. Privatnost i zoniranje postići ćete policama, a istovremeno nećete spriječiti prodor prirodnog svjetla u hodnik.

Foto: Mihail Stepanov

Police kao pregrada izvrsno funkcioniraju i na stepeništima jer odjeljuju prostor, služe umjesto ograde, daju privatnost ali i dodatnu estetsku komponentu prostoru.

Foto: Dmitrij Jadrov

Ono što je bitno kod uključivanja polica u interijer u ulozi pregrada jest da se bojite eksperimentirati, stoga – dajte slobodu mašti. Za inspiraciju vam nudimo čak 25 ideja!

 

Komentari