Top 5 stilskih savjeta za moderan dom by Mirjana Mikulec

Kako stilizirati neobične komade, inovativne materijale, hrabre uzorke i trendi boje u vlastitom domu? Nimalo lak zadatak, no nakon sajma InDizajn – festivala modernog doma puni smo inspiracije i željni promjena. Koje to komade ističe naša poznata dizajnerica interijera Mirjana Mikulec i kako ih stilizirati, otkrivamo u nastavku.

 

 

1. Spoj tradicionalnog i modernog svijeta

Klasika uvijek prolazi, pa je tako i u svijetu interijera. Tradicionalni elementi na taj način još više dolaze do izražaja i nadopunjuju moderne detalje. Tako masivni zlatni okvir na ogledalu ili slici izgledaju kao zanimljiv detalj koji na kraju nosi cijelu stilsku priču.

Et Cetera

 

2. Prirodni elementi u interijeru 

Briga o okolišu i ekološka održivost su sve važnije tematike koje se nesumnjivo odražavaju i na naše interijere, a upravo je ekologija bila i jedna od tema na koje se osvrnuo predavanja milanski arhitekt Stefano Boeri. Zato ni ne čudi što sve češće viđamo prirodne materijale i “prirodu unutar četiri zida”, a posebno su atraktivne površine prekrivene dekorativnom mahovinom i drugim biljem. Dokazano je kako zelena boja smiruje i umanjuje stres, pa je to jedan od trendova kojega svakako podržavamo.

Tech Garden

 

3. Mali luksuzi, veliki odmor

Kako bi se pripremili za sve radne zadatke tokom dana, prvo je potrebno – naspavati se! Svakako trebate pripaziti na kakvom madracu spavate, a zatim i o modelu koji vam odgovara svojom visinom, materijalima, bojom i, napokon, estetikom. Prirodne boje, meki materijali, s uzglavljem ili bez – svi elementi su važni u osobnom odabiru vašeg omiljenog mjesta za odmor.

Grading

 

4. Pločice – lijepe i funkcionalne

Terrazo pločice u posljednje su vrijeme pravi hit! Osim što je riječ o zahvalnom materijalu, iznimno je svestran za kombiniranje s drugim materijaima poput drva, kamena, pa čak i mramora.

Credo centar

 

5. Kamini novog doba

Kada je kamin u pitanju, uz njega se uvijek proteže element luksuza i topline. Nova generacija omiljenih kamina ujedno je i ekološki prihvatljiviji jer se koristi gorivo bioetanol  – što je 96% alkohol čiji je produkt izgaranja su ugljikov dioksid (CO2) i voda (H2O) koji ionako nastaju našim izdisanjem.

Tehno- dom

 

FOTO: DARKO MIHALIĆ

Komentari