TOP 3 DETALJA U INTERIJERU: evo kako prosječan interijer pretvoriti u pravu oazu stila

Kada krenemo s uređivanjem interijera, prvo biramo velike komade namještaja. No, da biste postigli pravi ugođaj u svojem domu, detalji su ti koji čine razliku. Donosimo nekoliko korisnih savjeta!

 

Mnogi od vas sami krenu u uređenje životnog prostora, a kada se svi važni elementi nabave i poslože u samom prostoru, često se zapne upravo na detaljima koji daju osobnost samom interijeru. Imamo tri ključna savjeta za uređenje uz koje ćete lako postići da prosječan interijer postane odličan – samo pripazite na sljedeće elemente:


  1. MATERIJALI I TKANINE

Foto: Alvhem.com

Raznolikost materijala, tekstura i tkanina svakoj će prostoriji dati potrebnu dozu topline i udobnosti. Dekorativni jastučići, prekrivači i zavjese ključni su za stvaranje atmosfere, baš kao i pomno odabrani tepih koji će povezati cijelu prostor u smislenu cjelinu.

Vladaju li vašim interijerom boje, onda odaberite tepih u nekoj neupadljivoj, neutralnoj nijansi. S druge pak strane, imate li u prostoriji puno glatkih, sjajnih površina, odaberite tepih upadljive, meke teksture koji će joj dati toplinu.

Foto: Home Designing

I dok neki preferiraju interijere bez zastora, drugi ne mogu li zamisliti prostor bez zastora – oni će dodatni uokviriti cijeli prostor, te osigurati privatnost.


  1. DEKORACIJE

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša LisjakKaže se da interijer nije dovršen dok u njemu nema slike. To mogu biti i omiljene fotografije, plakati ili uokvireni crteži vaše djece. Najčešća greška koju mnogi rade prilikom odabira su premale slike ili nedovoljan broj istih pa zid djeluje prazno i nezavršeno.

S druge pak strane, imate li sliku velikih dimenzija, ona može biti odlično središnje mjesto u prostoru. Možete ubaciti i veliko ogledalo koje će dodatno povećati prostor.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Osim toga, nema interijera bez biljka, tako da svakako ubacite i živo zelenilo u prostor. Ako vam uzgajanje biljaka ne ide od ruke, možete izabrati i umjetno bilje. Ubacite i druge omiljene detalje poput vaza, ukrasnih kutija za spremanje sitnica, ili suvenira s putovanja koji će dati osobni dojam.


  1. RASVJETA

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Visilice, stolne, podne ili atmosferske… lampe nisu tu samo da bi lijepo izgledale, već prostoru mogu dati posve drugačiju atmosferu i izgled. Rasvjetu je važno postaviti na ključnu poziciju, osim toga, lijepo dizajnirana lampa dodatno će obogatiti prostor.

Blagovaonice i radne površine poput šanka idealno su mjesto za viseću rasvjetu, dok je kuhinje vole neupadljivu spot rasvjetu, LED trake, kao i reflektore. U spavaćim sobama važno je postići intimnu atmosferu, stoga su stolne lampe na noćnom ormariću nezaobilazni detalj. Imate li u dnevnom boravku kutak za čitanje, zanimljiva podna lampa može biti točka na „i“ kada pričamo o detaljima.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Kada je rasvjeta u pitanju, nema ništa bez struje. Ključno je raspitati se o najpovoljnijim opcijama na tržištu, zato više detalja pronađite na stranicama HEP Opskrbe.


PROMO

Komentari