TOP 7 sofa u najpopularnijim bojama: odaberite komad koji će privlačiti poglede

Odlučili ste se za sofu, a ne kutnu garnituru u dnevnom boravku, no još uvijek se ne možete odlučiti za njezinu boju. Pronašli smo sedam modela boja koje su najtraženije – s njima će dnevni boravci biti atraktivniji!

 


Centralno mjesto svakog dnevnog boravka zauzima sjedeća garnitura, stoga najveću pažnju posvećujemo njezinu odabiru. Ona doista treba biti onaj element koji će privući najviše pažnje!

Ako ste se odlučili za sofu umjesto kutne garniture, te želite primjerak koji će biti u nekoj aktualnoj, privlačnoj boji, koja je u trendu, u Meblo Tradeu smo pronašli modele u najtraženijim nijansama.

 


1. UNIVERZALNA SIVA

Krećemo od sive jer njezina popularnost ne jenjava. Ona je još uvijek, kako često ističu dizajneri i trgovci u salonima namještaja, najčešći odabir kada su sjedeći elementi u dnevnoj sobi u pitanju.

Jedan od razloga je što se lako kombinira sa svim drugim bojama te je stoga siguran odabir. Odabrali smo vrlo moderan, zanimljiv i bezvremenski model Compo koji dolazi u različitim kombinacijama te nijansama – pored svjetlo sive, tu su još antracit siva, bež i svjetlo plava.

Ovo je idealan model i za one koji žele trosjed koristiti i kao ležaj.

 

Sofa Compo, La Forma / Foto: Meblo Trade

2. SMIRUJUĆA ZELENA

Smaragdno zelena ili šumsko zelena kako zovu tamnu nijansu zelene, hit je već nekoliko sezona, naročito kada su tapecirani kreveti i sjedeći namještaj u pitanju – stolice, sofe, fotelje, kutne garniture…

Osim što je vrlo praktična za održavanje, ova nijansa u interijere unosi svježinu, dašak prirode te smireni ugođaj. Istovremeno, daje prostoru dubinu i otmjenost. Modeli od baršuna donijet će dašak elegancije, naročito u kombinaciji s uzorkom mramora ili zlatnim akcentima.

Atlasov model Chelsea s punjenjem od prirodnog guščjeg perja spaja minimalistički dizajn i savršenu udobnost u zavodljivoj nijansi tamnozelene.

Sofa Chelsea, Atlas / Foto: Meblo Trade

3. PROFINJENA RUŽIČASTA

Sve donedavno ružičaste sofe su bile teško zamislive u dnevnim boravcima, no sada ih sve češće možemo vidjeti u njima. Tajna je nijansama koje nisu odviše napadne te se lako kombiniraju s nizom drugih boja.

Svijetlo i puder ružičasta djeluju vrlo profinjeno i nisu rezervirane samo za ženske interijere odnosno dnevne boravke. Čak štoviše, možete uključiti nekoliko nijansi u istu prostoriju!

Trosjed Danny, osim sjajnog dizajna, ima i uklonjive navlake te se može naručiti i kao dvosjed.

TROSJED DANNY CS3384, CALLIGARIS / FOTO: MEBLO TRADE

 

 


4. ELEGANTNA PLAVA

I plava je jedna od boja koja zbog svoje praktičnosti ne gubi na popularnosti, nalazimo je samo u drugim nijansama. U trendu je classic blue, poznata i kao kraljevsko plava, koja osvaja svojom elegancijom i smirenošću.

Odabrali smo model Amiato klasičnih linija s drvenim nogicama, inspiriran britanskim dizajnom koji će biti idealan za sve koji vole modernu klasiku u interijerima ili žele imati upečatljiv komad u dnevnom boravku.

Pored plave, Amiato dolazi i u sivoj boji.

 

Sofa Amiato, Miotto / Foto: Meblo Trade

5. VEDRA ŽUTA

Ovu nijansu nemoguće je ne primijetiti u dnevnom boravku – s njom imate osjećaj kao da je sunce ušlo u prostor, a s njim vedrina i toplina. Upravo zbog toga tople žute nijanse koje podsjećaju na kurkumu ili primjerice senf imaju sve više vjernih poklonika.

Nas je model Spectra oduševio ne samo bojom, nego i elegantnim, bogatim i zakrivljenim oblikom te načinom tzv. linearnog prošivanja koje je bilo popularno u 40-im i 50-im godinama prošloga stoljeća.  Zbog svega ovoga možemo reći da Spectra ima karizmu!

 

Sofa Spectra, Kare Design / Foto: KARE Hrvatska

 

 

 


6. ZAVODLJIVA ZELENOPLAVA

Ako želite unijeti svježinu i energičnost u interijer, ali pritom izbjeći napadnost, onda je petrolej zelenoplava pravi odabir. Njezina čar je u tome što istovremeno djeluje vrlo dinamično i raskošno te umirujuće!

Ona je jedna od nijansi kojima je teško odoljeti, naročito kada su sofe, tepisi, dekice ili ukrasni jastuci u pitanju. Izvrsno funkcionira i kao dominantna i akcentna boja.

Ako je petrolej zelenoplava u glavnoj ulozi, onda je uvijek dobro imati neutralnu pozadinu u vidu sive, bež ili bijele, kao na primjeru ispod. Osim sa spomenutim bojama, izvrsno se kombinira sa drvenim površinama, smeđom i crnom, a zlato uvijek dobro dođe ako želite dašak elegancije i glamura.

 

Sofa Vegas Forever, Kare Design / Foto: Kare Hrvatska

 


7. TOPLA ZAGASITO NARANČASTA

Tamnija nijansa narančaste je ona čije vrijeme tek dolazi i koju dizajneri interijera najavljuju kao veliki koloristički trend.

Uglavnom je vežemo uz jesenske boje i rustikalne interijere, no na primjeru niže možete vidjeti kako se dobro uklapa u interijere inspirirane načelno hladnim industrijskim stilom. Sivim suzdržanim nijansama ili pak minimalizmu zagasito narančasta je dobrodošao dodatak jer donosi toplinu i ugodu.

Također, komadi od zagasito narančastog baršuna savršeni su za dnevne boravke u kojima vlada modernizirana klasika.

Pored toga, ovo je vrlo zahvalna nijansa i zbog toga što se može kombinirati s nizom boja.

 

SOFA NEO TOBACCO, Kare Design / Foto: Kare Design Hrvatska

PROMO

Komentari