NOVI DNEVNI BORAVAK: što je vlasnik Luka započeo, InDizajn tim je uspješno dovršio

InDizajn tim nastavlja s nagradnim iznenađenjima za gledatelje. Pogledajte kako je derutnu, polupraznu i nefunkcionalnu prostoriju u zagrebačkom Rudešu pretvorio u divan dnevni boravak!

 


Luka iz zagrebačkog naselja Rudeš prijavio je na nagradni natječaj Iznenadi me svoj dnevni boravak koji zbog stvoga stanja ne izgleda nimalo privlačno.

Luka je, prije prijave na naš natječaj, sam krenuo u preuređenje, ali ni nakon nekoliko mjeseci, nije ga uspio dovršiti. Umjesto njega to će učiniti ekipa iz InDizajna predvođena dizajnericom Mirjanom Mikulec.

Budući da se u prostoru već nalazi TV jedinica, a vlasnik je kupio je i klub stoliće, InDizajn tim je odabrao sofu, tepih i manje komade namještaja kako bi u potpunosti namjestio prostoriju i ona postala funkcionalno i ugodno mjesto za boravak i druženje.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Odabrana je sofa na razvlačenje, jer je Luka želio dodatni ležaj u stanu. Budući da je prostor dovoljno velik, mjesta se našlo i za fotelju.

Novouneseni komadi namještaja birani su tako da se uklope s postojećim elementima koji će ostati u dnevnom boravku. Kako bi se ipak u prostor unijela boja, Mirjana Mikulec odlučila je tonirati zidove. Stara polica koja se nalazi u niši obojana je u crnu i usklađena s postojećom TV jedinicom.

“Želite li slike na zidovima u potpunosti prilagoditi prostoru, savjetujemo da ih izradite sami. Mi smo tako koristili isti ton boje koji je na zidovima, a dodali smo crnu koja se provlači kroz ostatak prostora”, savjetuje dizajnerica.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Prije završnog uređenja, prostor je trebalo temeljito očistiti, a bilo je potrebno postaviti i zavjese te staviti tepih. Osim što je dao potrebnu toplinu, tepih je povezao elemente, ali i ublažio nekoliko dekora drva koje smo zatekli u stanu.

“Prošlo je nekoliko sati i Luka konačno ima dnevni boravak u kojem može uživati. Budući da je postojeća TV jedinica u crnom dekoru i dekoru drva, zadržali smo se na tamnim neutralnim tonovima pri odabiru ostatka namještaja. Baš me zanima kako će se svidjeti Luki”, zaključuje Mirjana Mikulec.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Kako je tekla preobrazba ovog dnevnog boravka korak po korak, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari