RADNA PLOČA U KUHINJI: imamo sjajan materijal koji ostavlja jak estetski dojam a trajat će godinama

Uređenje kuhinje veliki je trošak i zato je važno jako dobro promisliti i o izgledu ali i o materijalima koji se koriste. Cilj je svakako da ona bude dugovječna. Upravo zato posebnu pažnju treba posvetiti upravo odabiru materijala, kako za fronte tako i za radnu površinu. U oba slučaja izbor je velik. 

 


Ovaj puta pozabavit ćemo se i informirati vas o novim materijalima za radne površine, točnije Getacoreu. Upravo taj materijal studio Mirjane Mikulec koristio je u kuhinji koju gledate na fotografijama ispod. Među brojnim dekorima, odabran je onaj koji imitira granit. Na taj način dodatno se  naglasila raznolikost materijala u ovoj kuhinji.

“Budući da smo za fronte birali losos ružičastu i dekor drva, priču smo htjeli upotpuniti s dekorom sivog kamena i tu nam se Getacore jako dobro uklopio. Koristili smo na kompletnoj radnoj površini što uključuje i šank kao i na njegovim vertikalnim stranicama čime smo ujednačili izgled”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

“Getacore spada u solid surface skupinu materijala. Njegova velika prednost je što se da nevidljivo spajati. To smo u ovom slučaju radili spajanjem okomite i vodoravne površine otoka. Isto tako, vidimo da je sudoper izrađen od Getacorea u potpuno istom dekoru. Također, materijal se nakon nekog vremena uporabe, ako dođe do sitnih oštećenja, može vrlo lako prebrusiti i osvježiti pa djeluje kao potpuno novi. Ako dođe do nekog većeg oštećenja, to se vrlo lako može popraviti i zamijeniti. Detaljnije, sve možete vidjeti na filmićima na našim društvenim mrežama”, otkrio nam je Mladen Lovreković iz Elgrada.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: SAŠA LISJAK

“Zbog svojih svojstava ali i estetskog dojma, Getacore često koristim u svojim projektima. U jednom smo, osim za radnu ploču, Getacore koristili i za izradu sudopera. Na taj način postigli smo ujednačen izgled radnog dijela, a bijela boja napravila je odličan kontrast crnoj koja prevladava”, objašnjava Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

“Nadam se da ste dobili inspiraciju za preuređenje svoje kuhinje. I zapamtite, bez obzira na stil i veličinu kuhinje, prioritet neka vam budu kvalitetni materijali da bi kuhinja bila što dugovječnija”, zaključuje dizajnerica.

Komentari