MODERNIH 8 KVADRATA: uređenje kuhinje sa šankom i obiljem skladišnog prostora

Studio Mirjane Mikulec dovršava projekt uređenja modernog obiteljskog stana. Kuhinja od 8 kvadrata je potpuno gotova – pogledajte u nastavku kako je nastajala te njezin finalni izgled!

 


Kuhinja čije vam uređenje pokazujemo dio je otvorene dnevne zone koju čine još boravak te blagovaonica koja je se nalazi u njezinu nastavku.

Riječ je o prostoru od osam kvadrata omeđenom s tri zida i otvorenim pogledom prema blagovaonskom dijelu. Želja klijenta je bila neutralni dekori i ravne linije i dovoljno skladišnog prostora.

“U projektu uređenja smo krenuli od skladišnog prostora. Zbog ove želje, jedan cijeli zid zatvorili smo u elemente. Ovdje će se nalaziti i aparati, kao i izvlačni sustav za lakši pristup. Zid koji se nalazi nasuprot ima samo otvorene police kako prostor ne bi bio zagušen. Na jedini preostali zid smješteni su gornji i donji elementi”, opisuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

Kako bi se pogled iz blagovaonice povezao s ostatkom uređenja, bilo je potrebno dobro odabrati materijale. Što se tiče dekora, naputak nam je bio da koristimo one neutralne, no zbog povezivanja s ostatakom prostora dodani su i dekorni drveta i kamena.

“Odabrali smo vječni sivi dekor medijapana za većinu elemenata. Radna ploča, obloga šanka, kao i zidna obloga je od getacorea, dok je dio ploče šanka u dekoru hrasta. Tako smo dobili skladan izgled koji će se uklopiti u uređenje cijelog dnevnog dijela”, otkriva dizajnerica.

Idejno rješenje kuhinje / Studio Mirjana Mikulec

Cilj u uređenju bio je dobiti pročišćen prostor pa se od prijenosnih aparata na vidljivo mjesto stavio samo aparat za kavu koji će se svakodnevno koristiti, a izgledom se uklopio u dizajn kuhinje.

“U hodu se izgled kuhinje malo promijenio u odnosu na idejno rješenje. Kako su radovi išli kraju, klijenti su poželjeli male izmjene poput rasvjete. Ipak, poštovali smo sve njihove zahtjeve i uspješno završili još jedan projekt”, ističe Mirnana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Suvremenost u prostoru naglašena je visilicama u boji bakra iznad šanka, kao i jednostavnim crnim barskim stolcima. Ovi elementi odlično su se uklopili uz policu za koju smo koristili smartcube elemente. O ovom pametnom i praktičnom sustavu nešto više nam je rekao Mladen Lovreković iz Elgrada. Pogledajte video na dnu članka i saznajte sve o smartcube elementima!

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Komentari