FANTASTIČAN UREDSKI TOALET: izvor inspiracije za sve koji žele originalne kupaonice i toalete u svome domu

Uređenje i opremanje toaletnih prostora, naročito onih male kvadrature može biti poseban izazov. Kako tom problemu doskočiti i stvoriti lijep i funkcionalan prostor, saznajte u nastavku, na primjeru uredskog toaleta koji može biti inspiracija i za onaj u vašem domu

 

 

 

Toaletni prostori nerijetko su mali i upravo zbog toga teško ih je opremiti onako kako bismo željeli, da odišu stilom ali iznad svega da budu funkcionalni. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec uredio gostinjski toalet u poslovnom prostoru i inspirirajte se dobrim idejama koje će vam pomoći da imate toalet odnosno kupaonicu iz svojih snova.

U poslovnom prostoru uređenje je krenulo od nule i prvo je bilo potrebno dići pregradne zidove, što je učinjeno gipskartonskim pločama. Unutar predviđenih 3,5 kvadrata površine predviđena su dvije mini prostorije povezane vratima – pretprostor s umivaonikom i dio s WC školjkom.

Projekt: Mirjana Mikulec interijer / Foto: Mario Poje

“S obzirom na to da trebamo zadovoljiti sve funkcije prostor toaleta zauzet će 3,5 kvadrata i bit će odvojen vratima koji će odjeljivati wc od umivaonika i ogledala. Nakon što je tlocrt definiran i stvorene pregrade, krenulo se na odabir i ostalih elemenata”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje:

“Prije svega, željeli smo stvoriti luksuzan i elegantan prostor te se poigrati upečatljivim detaljima. Upravo sam zbog toga odabrala sam pločice s mramornim uzorkom i zlatnim žilama, zlatno tipkalo, elegantne visilice i umivaonik u pomalo neočekivanoj boji. Odabrali smo i dekoracije koji prate ostatak uređenja, a koji plijene ne samo svojom elegancijom nego i originalnim i pomalo ekstravagantnim dizajnom”.

Projekt: Mirjana Mikulec interijer / Foto: Mario Poje

Iste keramičke pločice stavljene su na pod i zid, a visina im je na zidu 120 centimetara, dok je ostatak pobojan u toplu i profinjenu nijansu sive.

Projekt: Mirjana Mikulec interijer / Foto: Mario Poje

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijer / Foto: Mario Poje

Kako je teklo kompletno uređenje ovog originalnog toaleta te kako izgleda nakon izvedbe pogledajte u video prilogu!

 

 

 

 

Komentari