ZA TOPLIJI DOM: evo kako sami možete izraditi dekorativni okvir za kamin

I vama se sviđa ideja kamina u domu, no nemate potrebne preduvjete za to, poput dimnjaka? Predlažemo da napravite lijep i jednostavan ukrasni kamin. Antonija iz InDizajn tima će vam pokazati i kako!

 


Kamin je jedan od elemenata koji u svaki interijer unosi osjećaj ugode i luksuza, a naročito u božićno vrijeme. Ovaj puta ćemo vam pokazati kako ga sami možete napraviti, i to konzolni, dekorativni model koji ustvari ima samo okvir.

Za izradu dekorativnog kamina Tonka iz InDizajn tima koristila je drvene daske i ukrasne letvice.

Izrada kamina započela je montažom bočnih stranica, a zatim se stavila donja, gornja i središnja ploča.

Potrebno je zatim izbušiti skrivene rupe, a stranice dodatno učvrstiti ljepilom. Ako vam je potrebna dodatna stabilnost, pomozite si stegama.

Prije nego postavite gornju i donju ploču, odredite širine.

Nakon što ste spojili bočne strane kamina, stavite gornju i donju ploču a zatim stavite ukrasne letvice. Ukrasne letvice izrežite na mjeru nakon čega ćete ih postaviti oko bočnih strana i ispod gornje ploče.

Još vam samo preostaje popuniti spojeve kitom za drvo i obojiti ga. InDizajn se odlučio za nježnu bež nijansu. Vi ga naravno možete prilagoditi svom interijeru. Za potpuni dojam, kamin je potrebno ukrasiti, nakon čega vam preostaje uživati u božićnom ugođaju.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

 


Pogledajte u video prilogu kako je korak po korak tekla izrada dekorativnog kamina!

 

Komentari