UREĐENJE ODVAŽNE KUHINJE: svijetli i nježni tonovi kombinirani s mramorom za stvaranje dojma luksuza

Stvoriti od praznog prostora dom, jedan je od najdražih zadataka studiju Mirjane Mikulec, osobito kada je pred njima opremanje cijelog stana. Ovaj puta pokazujemo vam uređenje kuhinje u jednom takvom interijeru!

 


“Uređivali smo stan od 100 kvadrata u širem centru Zagreba. Zidovi su bili goli, pa je teško bilo zamisliti da će ovo uskoro postati lijepo uređen i topao dom. No, sada je stan, nakon izrade idejnog i izvedbenog rješenja gotov, a vi ćete ovaj puta pratiti uređenje kuhinje”, otkriva Mirjana Mikulec.

“Tlocrt je bio zamišljen tako da se kuhinja, koja je rađena po mjeri, smješta na dva zida. Time se dobio L oblik, a ujedno sakrio nosivi stup. Bez obzira na dužinu ta dva zida, nije bilo dovoljno radnog prostora pa smo se bili odlučili smjestiti i otok te na njega nasloniti blagovaonicu”, dodaje te otkriva da je za kuhinju napravljeno nekoliko idejnih rješenja.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

 

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

 

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Prvi korak bio je odabir materijala i boja. Odluka je pala na svjetliju varijantu koja je bila dizajneričin favorit jer je riječ o stanu otvorenog koncepta pa iste materijale možete provući i u ostatku prostora. S crnom bi to bilo ipak nešto izazovnije. Kombinacija nekoliko različitih materijala i dekora dobro je usklađena zbog tonova koji su odabrani. Dizajnerica se odlučila za diskretniju varijantu dekora mramora, neutralnu nijansu medijapana i staklo.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

“Tonovi kuhinje nježni su i neutralni, no kada se poigrate detaljima, dojam koji dobivate o prostoru sasvim je drukčiji i sve zajedno djeluje luksuznije. Tome je uvelike doprinio izbor materijala, prije svega Laminama kojeg smo koristili na radnoj ploči i ploči šanka i stola. Čak su i nogice obučene u ovaj materijal”, kaže za kraj dizajnerica.

A više o Laminamu saznajte u video prilogu!

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARKO CINDRIĆ

Komentari