Za ljubitelje neodoljivih neutralnih nijansi: zagrebački dnevni boravak i blagovanje

Ma koliko nam se ponekad doimale monotonima i nedovoljno zanimljivima, neutralne nijanse teško je izbjeći u interijeru. Zbog brojnih vrlina, one su savršena baza za svaki dom, ali i kao dominantan kolorit, koji se onda, prema ukusu vlasnika, može “doraditi” akcentima u kontrastnim ili uočljivijim nijansama

 

 

Vodimo vas u jedan zagrebački dnevni boravak, koji je s blagovanjem i kuhinjom objedinjen u otvoreni prostor, baš po mjeri suvremenog načina života i stanovanja. Prostor od 20 četvornih metara, prema želji vlasnika, ali i zbog stilskog ujednačavanja s kuhinjom, studio Mirjana Mikulec opremio je neutralnim nijansama – prije svega bijelom i sivom, uz dodatke drvenih i sivih akcenata. Budući da je riječ o novogradnji, vlasnici su željeli zadržati postojeće podne obloge, laminat u tamnijoj smeđoj nijansi, te mu je kao poveznica dodan klub stolić s drvenom pločom.

Prostor je opremljen gotovim namještajem, a jedina iznimka je tv zid koji je rađen po mjeri kod stolara, po zamislima Mirjana Mikulec interijera. Ispod tv zida stavljena je tapeta kako bi se polica i sve na njoj bolje došli do izražaja te se povezao s kuhinjom, koja na zidu ima isti model tapete, koji je zbog praktičnih razloga presvučen prozirnim kaljenim staklom. Zona blagovanja okrenuta je prema kuhinji, s kojom je povezuju, osim odabira boja i profinjeni tapecirani stolci koji unose dašak raskoši.

 

Kako je tekao cijeli proces nastanka blagovanja te koje su sve prednosti neutralne palete boja u interijerima kao i pravila nanošenja i kombiniranja s drugim nijansama, pogledajte u video prilogu!

Isto tako, u nastavku možete pogledati  i tlocrtni raspored dnevne zone te vidjeti kako se rušenjem poluzida kuhinja više povezala s ostatkom prostora te se on doima prostranijim.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić

 

Mirjana Mikulec interijeri

Komentari