BEZ RUŽIČASTE I SVIJETLOPLAVE: brzinsko uređenje dječje sobe u razigranim, ali neočekivanim nijansama

Tim Mirjane Mikulec uredio je usku i malu dječju sobu, a pažnju će vjerojatno najviše pobuditi izbor boja na zidu iznad krevetića. Inspirirajte se i vi ovakvim dekoriranjem zida, kao i svim ostalim elementima koji su unešeni u prostor.

 

 


Tim Mirjane Mikulec nedavno je uredio dječju sobu od 8 kvadrata u kojoj se nalazila samo mala bijela komoda s ladicama. Komoda je zadržana, a novi elementi u sobi su dječji krevetić, fotelja, polica, zavjese, tepih, rasvjeta, i niz detalja. Prilikom uređenja bilo je bitno osmisliti bazu koja će dati razgirani izgled, budući da je riječ o sobi za manje dijete. I urediti je samo jedan dan!

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Dizajnerica se odlučila za tople boje zidova među kojima dominiraju nijanse žute i zelene. Upravo zato, većina namještaja je u bijeloj i sivoj boji.

Prije nego što je stavljen namještaj, bilo je potrebno urediti zidove. Odluka je pala na nepravilne oblike koji imitiraju planine, a birane su pomalo netipične boje koje pozitivno djeluju na razvoj djeteta te unose dinamiku i vedrinu.

“Uz obojeni zid smjestili smo sve velike komade namještaja i ostavili prolaz po cijeloj dužini sobe. Budući da je prostorija prilično uska, ovo je zapravo bilo najlogičnije rješenje. Uz prozor smo napravili kutak sa stolcem za ljuljanje koji će odlično poslužiti za pričanje priča prije spavanja. Na kraju su dšli detalji i igračke”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec te dodaje:

“U samo jednom danu uspjeli smo od bezlične prostorije dobiti ugodan prostor za malu bebu. Iako smo na raspolaganju imali prostor od svega osam kvadrata, uklopili smo sve potrebne elemente”.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

I jedan savjet dizajnerice za kraj: “Pri uređenju dječjih soba, najzahvalnije je odabrati neutralne veće komade namještaja, kao što je ovdje komoda, jer ćete je moći koristiti i nakon što s godinama zamijenite dječji krevetić većim. Kada su u pitanju zidovi, budite hrabri i koristite nekoliko boja jer je poželjno da dječje sobe budu vedre i živahne”.

 

Komentari