Dječje sobe: kako ih opremiti?

Dok sve prostorije u domu možemo opremati po svom ukusu i željama, u jednoj vrijede potpuno drukčija pravila. Riječ je o dječjim sobama.

Djeca brzo rastu i samim time njihova soba stalno se mijenja. Zato savjetujemo odabir kvalitetnog i neutralnog namještaja koji će se s rasti s djetetom.

Foto: Fredrik J Karlsson
Foto: Fredrik J Karlsson

Uz funkcionalnost, važno je voditi računa i o djetetovim potrebama i navikama. To ne znači da morate slijediti ustaljene smjernice poput ružičaste boje za djevojčice ili plave za dječake. Neka dijete samo odabere boju i motive koji će krasiti sobu. Napokon, ono je to koje će u sobi provoditi najviše vremena – učeći, igrajući se, spavajući. Zato je važno da soba odgovara upravo vašem djetetu.

PROJEKT: GEOMETRIUM
PROJEKT: GEOMETRIUM

Općenito, savjetujemo da ne kupujete preskupe ukrase i sporedne komade namještaja jer će ih dijete prebrzo prerasti. Pritom nemojte ni žrtvovati udobnost i kvalitetu. Imate li školarca, nemojte štedjeti na radnom stolcu i stolu.

Foto: Fredrik J Karlsson
Foto: Fredrik J Karlsson

Pri određivanju rasporeda pazite da su pojedine zone dobro odvojene. Kada je vrijeme za učenje, neka mu igračke ne odvlače pozornost. Isto vrijedi i za spavanje, školske knjige kraj kreveta možda i nisu najbolja ideja.

No, u konačnici, kako biste stvorili optimalan izgled i postigli funkcionalnost sobe, neka djetetovi interesi i ukus budu osnovne vodilje pri uređenju.

Komentari