Djelomični makeover spavaće sobe: pogledajte kako je Vanja uredila zid iza kreveta te kutak za bebu

Uređenje spavaće sobe u Vanjinom domu požurio je dolazak prinove – sve je moralo biti spremno za bebu. Vlasnica i buduća mama osmislila je prostor na vrlo originalan način, koristeći stari namještaj i detalje…

 

 

 

Vanja Maksimović, čije smo makeovere i DIY projekte prikazivali na našim stranicama i društvenim mrežama jer su vrlo jednostavni, povoljni, lijepi i originalni, ovaj puta doista ima zanimljiv projekt koji upotpunjuje njezin novi dom u Vukovaru u kojem živi sa suprugom. Uskoro će njihova obitelj biti proširena pa je to bila prilika za preuređenje i osvježenje…

Pogledajte kako je Vanja za 100 kuna modernizirala staro hrastovo predsoblje

 

Foto: Privatni arhiv

Ova zaljubljenica u interijere koja voli stare komade namještaja prenamjenjivati i pretvarati u nove predmete istu je “metodu” primijenila i u obnovi svoje spavaće sobe. U tome joj je uvelike pomogao suprug, kako bi sve bilo spremno i za dolazak bebe. U velikoj prostoriji trebalo je pored pozadine iza kreveta i ostalih detalja, osmisliti i kutak za prinovu koja uskoro stiže.

Foto: Privatni arhiv

Od novih i “neprerađenih” komada namještaja u sobi su krevet, tepih i naslonjač te neki detalji koji su, poput tapeta, luster i zavjesa, kupljeni novi. Sve ostalo, bilo je, kako u šali kaže Vanja, “nečije smeće koje smo suprug i ja sami obnovili”. Poput primjerice starih okvira od goblena koje je Vanja izvadila i ostavila prazne, prethodno ih pobojavši ih u crno lakom u spreju. Oko starog naslonjača pomogla joj je svekrva, koja je sašila udobni jastuk, a stari noćni ormarić je obnovila sama.

Vanji to prije svega predstavlja zadovoljstvo, jer jako voli interijere i sve vezano uh njih. Naravno, ovo je i znatna ušteda, ali i način da se stari namještaj opet iskoristi umjesto baci u smeće.

 

Foto: Privatni arhiv

Posebno je zanimljiva priča oko nastanka krevetića za bebu, koji Vanja smatra najslađim komadom u svojoj spavaonici. Riječ je o krevetu iz daleke 1968. godine.

“Ustvari možda je i stariji, al’ te godine u kolovozu je moj tata rođen i to je bio njegov krevetić. Baka i djeda su ga, nakon što ga je tata prerastao, čuvali i u njemu držali velike dunje. Iako je tata nekoliko puta iznosio krevet na ulicu kada je bio organiziran glomazni otpad, baka i djeda bi ga uporno vraćali u sobu, jer nisu mogli dopustiti da završi u smeću”, ispričala nam je Vanja početke krevetića koji će nakon dugo godina opet biti u funkciji.

 

Foto: Privatni arhiv

Cijeloj obitelji, iako im se (naročito baki) nije sviđala opcija da beba spava u tako starom krevetu, ovo je posebno emotivna priča jer će unuk spavati u djedovu krevetu koji sada ima i originalan dizajn, s dodatkom baldahina.

“Baka se prva protivila te je izjavila da je to jedno staro smeće pa je sramota da mi to daje. Jedva sam joj objasnila da ću ja to obnoviti tako da bude bolje nego novo”, otkriva Vanja, koja se ipak nije dala smesti u svome naumu.

Foto: Privatni arhiv

Vješte ruke, navikle na bojanje i prekrajanja u raznim makeoverima koje je Vanja napravila, pretvorile su krevet star pola stoljeća u prekrasnu kolijevku , dovoljno veliku da je beba koristi na duže vrijeme.  Vanja je slomljene daščice zamijenila novima, napravila podnice i pobojala u sivo-crnu kombinaciju, usklađenu s dizajnom ostatka spavaonice, te dodala romantični baldahin u kombinaciji bijele i sivoplave prozirne tkanine.

Foto: Privatni arhiv
Foto: Privatni arhiv

 

Komentari