Dječje sobe za predškolsku dob

U dobi od dvije do sedam godina, vrijeme je za temeljite promjene – kinderbeti polako napuštaju sobe vaših klinaca, a na njihovo mjesto dolaze kreveti, stolici za dojenje ili nadzor nad igrom ondje više nije mjesto, a stolić za presvlačenje već je odavno stvar prošlosti.

Ovo je doba igre i bebrižne dječje razonode, stoga je važno osluškivati djetetove stavove i afinitete koji se već u ovoj dobi počinju jasno definirati. Osim toga, djevojčice će pokazivati znatno dručagije želje i potrebe u odnosu na dječake. Devojčice će vjerojatno željeti sobu poput princeza iz bajki, dok će dječacima trebati mjesta za mačevanje, vožnju kamiona i druge igre.

Glavni pokretač uređenja soba za ovu dob je mašta, a ono što ćete svakako morati imati pritom na umu su – igračke. Najbolje je nabaviti veće dekorativne kutije ili police, tako će soba ostati uredna.

 

dao_presse_bild_archiv_2226_file2__Krone

 

IDEJE ZA DJEVOJČICE

Za djevojčice odaberite namještaj klasičnh linija koji možete ukrasiti zlatnim šarama ili ružićastim cvijećem. Dojam princezine sobe pojačat ćete  s četiri stupa kreveta na koji se postavlja lagani bijeli til vezan u čvorove. Na takav baldahin možete objesiti i umjetno cvijeće, a ispred krevea postavite tepih u obliku ruže, srca i slično. Ormar možete ukrasiti cvjetnim naljepnicama, a u jedan kutak postaviti mnoštvo debljih dekorativnih jastuka.

Boja ne mora nužno biti roza, soba će dobro izgledati i u pastelnim nijansama, ali i jarkim poput fuksije ili tirkizno plve boje. Gotovo nezaobilazni komad namještaja za svaku princezu bit će njeno prijestolje – malo kičastija fotelja baroknih linija sasvim će dobro poslužiti. Od tema i motiva predlažemo krune, leptire, Barbie lutke, balerine, anđele ili bilo koji omiljeni lik vaš djevojčice.

 

As creation
As creation

IDEJE ZA DJEČAKE

Interesi dječaka u ovoj dobi pokazat će se nešto smjelijim i raznovrsnijim. Mnogi će se voljeti igrati rata ili pokazati sklonost istraživanjima i avanturističkim pothvatima, astronautima ili pak automobilima. Njihova soba obojana u baby nijansu, odnsno pastelne tonove, zasigurno im neće biti pretjerano “cool”, pa radije birajte klasične bijele ili jarke boje poput žute, plave i zelene.

Ako ne želite trošiti novac na krvevet u obliku bolida Formule 1, možete kod obližnjeg stolara naručiti četiri okrugle drvene plohe koje će vam poslužiti kao kotači. Pričvrstite ih uz noge kreveta, a okvir možete obojiti u žarko crenu ili tamno plavu boju. Za malenog istraživača dalekih krajeva, u jedan kut možete postaviti manji vojnički šator, ali uskladite ga s bojom posteljine i zavjesa. Ako je dijete već od malih nogu zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu, jedan kožni bean-bag s motivom nogometne lopte bit će odlično rješenje. Tepih s motivom gradova ili cesta bit će im obiljeno mjesto za igru i zabavu, a možete pronaći čak i radijator u obliku lego kocke.

 

Komentari