PO MJERI ŠKOLARCA: moderna i funkcionalna dječja soba od 9 četvornih metara

Kada je riječ o opremanju dječačke sobe, često se prvo pomisli na plavu boju, auto-moto ili pak super junake. Ovaj puta ćemo vam pokazati malo drugačiji način na koji možete urediti sobu školarca.

 

 

U obiteljskom stanu u Zagrebu, čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec, nalazi se i mala dječja soba od oko devet kvadrata. Budući da je riječ o sobi koja, uz funkciju spavanja, mora imati i dio za učenje, važno je bilo dobro osmisliti tlocrtno rješenje i iskoristiti svaki centimetar.

Zadaća nam je bila u ovaj prostor smjestiti sve funkcije koje trebaju jednom školarcu. Zato smo na jedan zid stavili veliki ormar koji seže do stropa, dok smo u produžetak smjestili radni stol. Uz drugom zidu nalaze se ormar, komoda i police, a sav namještaj napravljen je po mjeri kako bi se zadani prostor što bolje iskoristio”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Budući da se radi o sobi školarca odabrani su svijetli tonovi i jednostavne linije. Izbor je pao na bijelu i sivu boju koje će odlično izgledati u prostoru i neće ga zagušiti. Iznimka u ovom, pretežno jednostavnom, uređenju je zid naglašen tapetom dinamičnog, urbanog motiva.

Za vertikalne fronte odabran je materijal PET mat, što je dobra odluka za dječje sobe. Otpornost na habanje, grebanje i mrlje osigurat će prostoru da dugo izgleda lijepo i uredno. Dakle, osim što je privlačan, PET mat je izdržljiv pa se od njega može izraditi sve što je potrebno – ormare, radni stol, ali i police i ladice.

Sve korake koji su vodili do finalnog izgleda sobe za školarca pogledajte u video prilogu! Također, u njemu možete vidjeti kako je izveden preostali dio prostorije, s ormarima i radnim kutkom.

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Komentari